Σε οριακό σημείο η ζωή του Δ. Κουφοντίνα-Ζήτησε να του αφαιρεθεί ο ορός-Η κυβέρνηση αδιαφορεί-Εσείς κ. ΠτΔ θα συνδέσετε τη θητεία σας με θάνατο κρατουμένου;

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι γιατροί αναζητούν την οικογένεια και τη δικηγόρο του κρατούμενου προκειμένου να τους ενημερώσουν. Σύμφωνα με το eksegersi,gr, στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 46η απεργία πείνας διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο προκειμένου να απομακρυνθεί άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου εκδικητικά μεταφέρθηκε. Το μόνο που ζητάει είναι να επιστρέψει στο υπόγειο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.

Ο κρατούμενος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Ο κίνδυνος λοιμώξεων στην Εντατική είναι υψηλός, ενώ ήδη η υγεία του είναι επιβαρυμένη με σοβαρές βλάβες: διπλωπία, περιφερική νευροπάθεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, αιμορραγία ούλων κ.ά.

Ολα δείχνουν ότι η ζωή του του κρατουμενου Δ. Κουφοντίνα είναι σε οριακό σημειο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φαίνεται οτι αδιαφορεί προκλητικά για τους κανόνες του κράτους δικαίου και ακολουθεί μια καθαρά εκδικητική τακτική απέναντι στον συγκεκριμενο κρατούμενο. Ετσι αδιαφορεί εάν θα συνδεθεί με θάνατο κρατουμένου απεργου πείνας στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά το 1981. Είναι παντελώς ανάλγητη.

Εσείς όμως κ. Σακελλαροπούλου, που έχετε δώσει μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώμστα και έχετε εκφρασθεί με ευαισθησία και σεβασμό για την ισονομία, θα δεχθείτε η θητεία σας να σκιαστεί ανεξίτηλα με θάνατο κρατουμένου απεργύ πείνας, που διεδκικεί την εφαρμογή των δικαιωμάτων του;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here