Σε κατάσταση ανάγκης οι Δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου-Σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες στη Δ. Ελλάδα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε κατάσταση ανάγκης έχει κηρύξει τους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, μετά τις καταρρακτώδεςι βροχές που έπληξαν τη Δ. Ελλάδα και προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα με πολλές και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες. 

Στο Αγρίνιο, ζημιές σε νοικοκυριά καταγράφηκαν σε, Ζευγαράκι, Παπαδάτες, Συκιά και Τραγάνα Παραβόλας. Ο δήμος κάλεσε τους κατοίκους να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο του Αγρινίου ωστόσο όπως μεταδίδει το agriniopress.gr δύσκολα οι πληγέντες εγφκαταλείπουν τις περιουσίες τους.

Οι πλημμυροπαθείς προτιμούν ή να κοιμηθούν με βάρδιες ή σε συγγενικά τους πρόσωπα, αρκεί να είναι κοντά στις περιουσίες τους, αν και υπάρχουν οικογένειες που έχουν υποστεί καταστροφές και βρίσκονται εδώ και ώρες χωρίς νερό και ρεύμα. Έτσι, μόλις ένα άτομο έχει ζητήσει να μείνει σε ξενοδοχείο τη νύχτα που πέρασε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Π.Υ. Αγρινίου, από την αρχή των φαινομένων δέχθηκε πάνω από 350 κλήσεις. Σε 25 περιπτώσεις απαιτήθηκαν επεμβάσεις – διασώσεις  για τον απεγκλωβισμό και την  απομάκρυνση ατόμων από πλημμυρισμένες περιοχές.

Επίσης, σύμφωνα με το aixmi – news.gr αρκετά σπίτια του Μεσολογγίου, ιδίως στις αγορτικές περιοχές, γέμισαν λάσπες.

Σε πολλές περιοχές υπάρχουν αποκλεισμένα αυτοκίνητα και τρακτέρ. Στα Φραγκουλέϊκα έχει κοπεί η υδροδότηση από χθες και η ΔΕΥΑΜ προσπαθεί να βρει τρόπο να προσεγγίσει το σημείο της βλάβης για να την αποκαταστήσει. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη δυσκολία καθώς ο δρόμος έχει κοπεί από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων.

Σήμερα ξεκινάει και η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια από κλιμάκια μηχανικών. Όμως πολύ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και τα χωράφια κυρίως στο Χρυσοβέργι όχι μόνο από τα νερά, αλλά και από τα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους. Οι ίδιοι οι αγρότες είναι δύσκολο να απομακρύνουν αυτό τον όγκο με δικά τους μέσα και έτσι στρέφονται προς το δήμο ζητώντας τη δική του βοήθεια.

Στην Πρέβεζα οι ζημιές επικεντρώνονται κυρίως σε κατοικίες αλλά και επιχειρήσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή πολιτών αλλά και της πυροσβεστικής προκειμένου να απομακρυνθούν άνθρωποι από τα σπίτια τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here