Σε γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο ο Μακρόν, σαν σε ταινία-Δεν έπεισε τους Γάλλους η ομιλία του στο Κογκρέσο

Στο πυρηνικό υποβρύχιο «Le Terrible» βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, προκειμένου να παρακολουθήσει προσομείωση εκτόξευσης πυραύλου. 

Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου θύμιζαν περισσότερο κινηματογραφική ταινία, ωστόσο, ο πρόεδρος είχε μήνυμα να στείλει: την «πυρηνική δέσμευση» της χώρας του.

Άλλωστε, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το 2019, η Γαλλία θα είναι μοναδική χώρα της Ένωσης με πυρηνικό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα διαθέτει 300 ενεργές πυρηνικές κεφαλές.

Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος «κατέβηκε» με ελικόπτερο στο πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 300χλμ από τις γαλλικές ακτές.

Δεν έπεισε η ομιλία του στο κογκρέσο

Ωστόσο, η ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του Κογκρέσου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ έπεισαν μόλις έναν Γάλλο στους τέσσερις, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Harris Interactive για το RMC και το Atlantico.

Η ομιλία του Μακρόν τη Δευτέρα έπεισε μόλις το 26% των ερωτηθέντων, ενώ το 42% δήλωσε ότι δεν πείστηκε και το 32% δεν απάντησε.

Εξάλλου η χθεσινή παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης έπεισε το 27% των ερωτηθέντων, ενώ το 41% είχε διαφορετική άποψη και το 32% δεν απάντησε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν, οι Γάλλοι τάσσονται σε ποσοστό 80% υπέρ της μείωσης του φόρου κατοικίας, 79% υπέρ της αύξησης των επιδομάτων αναπηρίας και γήρατος, 70% υπέρ της δημιουργίας 15.000 νέων θέσεων στις φυλακές, 62% υπέρ των αλλαγών στις απολυτήριες εξετάσεις του λυκείου, 52% υπέρ της αύξησης της τιμής του πακέτου τσιγάρων στα 10 ευρώ και τέλος 49% υπέρ των υποχρεωτικών εμβολίων στα παιδιά.

Παράλληλα το 52% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα προκαλέσει αύξηση της φορολογίας, με μόλις το 10% να περιμένει το αντίθετο και το 38% καμία αλλαγή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here