Σαουδάραβες για Κασόγκι: «Δεν φταίμε, πέθανε πάνω στη συμπλοκή»

Με μια απαράδεκτη (πλην παραδεκτή απο τον Τραμπ)  δήλωση σήμερα τα ξημερώματα  το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ομολόγησε ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι  πέθανε μέσα στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, ότι «ανακρίνονται 18 άτομα επ΄αυτου» και ότι «ο θάνατος επήλθε κατά τη διάρκεια συμπλοκής».

Οι Σαουδάραβες (ερμηνεύοντας τον κοσμο οπως ταιριαζει στον μικρόκοσμό τους και όπως τους επιτρέπει το χρήμα τους και οι ΗΠΑ) θεωρούν ότι για να «τελειώνει το ζήτημα» αρκεί η γελοία δήλωσή τους πως «όταν ο δημοσιογράφος εισήλθε στο προξενείο άρχισε ξαφνικά ένας καβγάς που εξελιχθηκε σε συμπλοκή και είχε ως συνέπεια το θάνατο του πρωτου».

Προσθέτουν ότι αυτό «το περιστατικό είχε ως συνέπεια να απολυθεί  ο επικεφαλής των  μυστικών υπηρεσιών του βασιλείου, ο  στρατηγός Αχμέντ Αλ Ασίρι και ο ανώτερος νομικός σύμβουλος Σαούντ Αλ Κατάνι. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται 18   υπήκοοι της Σαουδικής Αραβίας. Για την διερεύνηση της υπόθεσης συστάθηκε ειδική επιτροπή που μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει  να παραδώσει την έκθεσή της. Τα μέλη της απαρτίζονται από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εσωτερικών. Ο διάδοχος του θρόνου ανέλαβε να αναδιοργανώσει τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες υποστηριζαν μέχρι προ τινος οτι ουδέν γνώριζαν περί των γεγονότων στο προξενείο»

Οι ΗΠΑ ανακοινωσαν ήδη ότι βρίσκουν ικανοποιητικές τις εξηγήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας, με τις περισσότερες παραγγελίες όπλων από όλα τα κράτη του κόσμου….

Βασιλιάς ειναι τυπικά ο 83χρονος Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, αλλά πάσχει από Αλτσχάιμερ και επί της ουσίας κυβερνά ο 33χρονος  πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (γιος του) που έχει οριστεί και διάδοχός του. Αυτός έχει ήδη αναμιχθεί στην περίεργη απαγωγή-«επισημη επισκεψη» του πρωθυπουργού του Λιβάνου πέρσι στη Σαουδικη Αραβία, στη σύλληψη πάνω απο 17 συγγενών του και «πολιτικών» αντιπάλων του «βεζίρηδων» με πρόσχημα τις «καταχρήσεις δημοσίου χρήματος», σε εκατοντάδες συλλήψεις αντιφρονούντων  (πολλαπλάσιες από εκείνες που είχε κάνει ο πατέρας του), στην έναρξη πιο επιθετικής τακτικής στο πολεμο της Υεμένης και πολλά άλλα που μαρτυρούν οτι όχι μόνον ήξερε, αλλά και ζήτησε προσωπικά την απαγωγή και εκτέλεση του Κασόγκι -κανένας δεν θα τολμουσε να απαγάγει δημοσιογράφο αμερικανικής εφημερίδας μέσα απο το τουρκικό προξενείο αν δεν είχε δώσει την έγκρισή του προσωπικά ο 33χρονος «διάδοχος»

Προτού επιδεινωθεί η Αλτσχάιμερ ο βασιλιάς είχε ορίσει ως διάδοχό του τον 60χρονο ανιψιό του Μοχάμεντ Μπιν Ναγιέφ αλλά πέρσι τον Ιουνιο τον απέπεμψε υποτιθεται και ορισε διάδοχό του τον γιο του. Ο δε γιος του αφαίρεσε απο τον ξάδερφό του όλα τα αξιώματα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here