Ρώμη: Διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια σε οικονομικές ανισότητες, ανεργία, ρατσισμό

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Ρώμης, διαμαρτυρόμενοι κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ηταν μια μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στις οικονομικές ανισότητες, την ανεργία και τον ρατσισμό.

Πολλά συνδικάτα είχαν κινητοποιηθεί για να οργανώσουν αυτή τη διαδήλωση, προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή στις οικονομικές ανισότητες, την ανεργία και τον ρατσισμό.

«Η κυβέρνηση βγήκε από την εικονική πραγματικότητά της και μπήκε στον πραγματικό κόσμο», σχολίασε η Αναμαρία Φουρλάν, η επικεφαλής της ιταλικής συνομοσπονδίας εργατικών σωματείων Cisl.

«Η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη, όχι διχασμένη», είπε από την πλευρά του ο Μαουρίτσιο Λαντίνι της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Cgil.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη εκτίμηση για τη συμμετοχή, όμως τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 200.000 συγκεντρωμένους.

Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε την έναρξη διαλόγου, με στόχο την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θέλουν να συμπεριληφθεί στον κοινωνικό διάλογο, το συνταξιοδοτικό και η αλλαγή του φορολογικού συστήματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here