«Το «κόψιμό» μου εξυπηρετεί την παλινόρθωση της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά»

 

Πυρά κατά της οικογένειας Μητσοτάκη εκτοξεύει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που κόπηκε από τα ψηφοδέλτα της ΝΔ από τον αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εγώ πολιτικά δεν έχω κλείσει» ανέφερε, κατηγορώντας για αχαριστία την Ντόρα Μπακογιάννη, εκτίμησε πως το «κόψιμό» του από το ψηφοδέλτιο εξυπηρετεί την «παλινόρθωση της οικογένειας στα Χανιά» και αποκάλεσε «φερετζέ» την επικαλούμενη ανανέωση.

«Η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά διχάζεται βαθιά και είμαι ο μόνος που μπορώ να λειτουργήσω ως συνδετικός κρίκος με την κοινωνία» τόνισε μιλώντας στον SUPER FM 89,6 ο πρώην υπουργός που υπενθύμισε πως δεν είναι «πορφυρογέννητος» πως δεν κληρονόμησε φίλους από τον πατέρα του και πως… η γυναίκα του, δεν έχει offshore.

Παράλληλα εκτίμησε πως το κόψιμό του από το ψηφοδέλτιο είναι οριστικό: «Το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει (…) Εγώ πολιτικά δεν ‘έχω κλείσει. Θέλω η κοινωνία να ξέρει πως λειτούργησα εγώ, πώς λειτούργησαν οι άλλοι και γι’ αυτό θα μιλώ μέχρι την τελευταία στιγμή» τόνισε, προαναγγέλλοντας περιοδεία σε Παλαιόχωρα και Κίσαμο: «Ναι πολιτικά δεν έχω τελειώσει. Δεν θα επιτρέψω τον βιασμό της βούλησης του κόσμου των Χανίων. Θα δώσω διέξοδο σε αυτούς που θέλουν να με στηρίξουν» είπε.

Όσο για τα σχέδια του, τόνισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να προσχωρήσω σε άλλο κόμμα. Υπάρχουν πολλές διέξοδοι. Αν κατέβεις ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με ένα μικρό κόμμα το οποίο όμως θα μπαίνει στη Βουλή. Πού το κακό; Προφανώς το σκέφτομαι».

Σε ερώτηση μήπως τα λέει αυτά για να εκβιάσει την ηγεσία, απάντηση: «Εάν αυτό το ενδεχόμενο τους τρομάζει, ας το ξανασκεφτούν… Αν τους αφήνει αδιάφορους ας συνεχίσουν την ίδια τακτική. Ο καθένας πουλάει αυτό που έχει. Εγώ πουλάω τη συμπάθεια της κοινωνίας, η οποία είναι εξοργισμένοι από την στάση κάποιων. Και να εύχονται να είμαι υποψήφιος είτε μ’ αυτούς είτε με άλλο κόμμα, γιατί αλλιώς αν μείνουν αμολητοί, χωρίς καθοδήγηση, δεν ξέρω τι θα προκύψει αυτή η οργή δεν ξέρω που θα διοχετευτεί».

«Τι επιδιώκεται με αυτό το σκηνικό; Να διοχετευτούν όλοι οι σταυροί στην Ντόρα Μπακογιάννη για έχουμε στις μεθεπόμενες εκλογές, υποψήφιο τρίτης γενιάς» τόνισε ο πρώην Υπουργός και κάλεσε την οικογένεια να αφήσουν το της ανανέωσης και να μιλήσουν να εξηγήσουν. Οι κοινωνίες κάνουν την ανανέωση. Η ανανέωση από εργαλείο πολιτικής ανάπτυξης έχει γίνει όργανο καρατόμησης των μη αρεστών.

Συνέδεσε δε ευθέως την απόφαση της Μπακογιάννη να κατέβει στα Χανιά με το κόψιμό του, σχολιάζοντας ότι αποσκοπεί στην «παλινόρθωση της οικογένειας στα Χανιά». «Η συμπεριφορά της Μπακογιάννη είναι ο ορισμός της αχαριστίας, εγώ έπεσα μαζί της στο γκρεμό, ήμασταν σαν αδέρφια» αφήνοντας πάντως μια «χαραμάδα», συμπληρώνοντας πως… «και τα αδέλφια καμιά φορά παρεξηγιούνται».

Όσο για τις αιχμές που άφησε για τις γυναίκες πολιτικών που έχουν πιαστεί με offshore, τόνισε: «Δεν νομίζω πως είναι εκβιαστικό να λες ότι προσπαθούσα να δω τον πρόεδρο της ΝΔ για δύο χρόνια, δεν πρέπει να ξέρει ο κόσμος; Να λες θα σε κόψω για να κάνω ανανέωση αλλά θα σε βάλω σε μια καλή θέση. Δηλαδή η ανανέωση δεν πιάνει εκεί; Στις ΔΕΚΟ ή σε μια ανεξάρτητη Αρχή που διαμορφώνεις πολιτική που διοικείς χιλιάδες ανθρώπους, για εκεί είμαι καλός, δεν πιάνει η ανανέωση;»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here