«Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως»: Μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πάνω από 3000 άτομα εκτιμάται ότι συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές που φέρνει σε λύκεια και πανεπιστήμια.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι χωρίς προβλήματα.  Μόνο προς το τέλος αστυνομικοί έκαναν κάποιες συστάσεις στους διαδηλωτές.

Η πορεία ήταν ειρηνική σε όλη τη διάρκειά της. Ξεκίνησε από τα Προπύλαιο και έφτασε στη Βουλή. Αν και ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας και δυνάμεων των ΜΑΤ, απλώς παρακολουθούσαν την πορεία.

«Δώστε 30 εκατομμύρια στους φοιτητές και όχι στην αστυνομία» ήταν το σύνθημα των φοιτητών που ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων. Επίσης θέλουν να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια με μέτρα και ασφάλεια και να ξαναγίνουν διά ζώσης μαθήματα, καθώς οι σχολές πλέον συμπληρώνουν ένα χρόνο κλειστές.

Ακόμη, αίτημα φοιτητών και καθηγητών είναι  να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

Και στη Θεσσαλονίκη μεγάλη συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here