Πυρά Σπίρτζη κατά ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς της Εγνατίας και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών-«Εμείς θα τους είχαμε τελειώσει με τριπλάσιο τίμημα»

Ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την Εγνατία Οδό και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» επέρριψε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 

Μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «εάν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα. Κατηγόρησε δε τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ για «τεχνοκρατική ανεπάρκεια».

Σχετικά με την Εγνατία, ο υπουργός ανέφερε ότι ζητήθηκαν από τους θεσμούς διευκρινίσεις για τα αναλογικά διόδια και πώς θα «κουμπώνει» το κεντρικό σύστημα με τα περιφερειακά. Πρόθεση, όπως είπε, είναι να ισχύει το ίδιο σύστημα με άλλες γειτονικές χώρες και να υπάρχει δορυφορικό σύστημα για τα βαριά φορτηγά. Ενώ, αναφορικά με το Ελληνικό, πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθούν από εκεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και οι εγκαταστάσεις της ΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς εάν θα εφαρμοστούν οι ήδη νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο για το 2019 και το 2020 αντιστοίχως, απάντησε πως «πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία, που μπορεί να μας πουν να τα αφήσουμε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here