Πρωταθλήτρια στην παιδική πορνογραφία η Ευρώπη

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το Βρετανικό παρατηρητήριο Internet Watch Foundation (IWF), η Ευρώπη έχει αντικαταστήσει τη Βόρεια Αμερική καταλαμβάνοντας το 60% των ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το 60% του 92% των URL με επιβεβαιωμένο περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας φιλοξενείται στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η Βόρεια Αμερική πέρασε στη δεύτερη θέση, με 37% έναντι 57% το 2015.

Μόνο η Ολλανδία αντιπροσωπεύει το 37% του συνόλου με 20.972 ιστοσελίδες, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες (22%, 12.492 ιστοσελίδες), τον Καναδά (17%, 8.803 ιστοσελίδες), τη Γαλλία (11%, 6.099 ιστοσελίδες) και τη Ρωσία (7%, 4.176 ιστοσελίδες).

«Η κατάσταση έχει αντιστραφεί», εξηγεί η γενική διευθύντρια του IWF Σούζι Χάρντγκρεϊβς, σύμφωνα με την έκθεση. «Η Ευρώπη έχει γίνει ο μεγαλύτερος οικοδεσπότης εικόνων παιδικής πορνογραφίας ξεπερνώντας τη Βόρεια Αμερική», προσθέτει, βλέποντας σε αυτό μια ένδειξη της «καλής εργασίας» που έγινε από αμερικανικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας κατά της εγκληματικότητας αυτού του τύπου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here