Χαρδαλιάς: Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε περισσότερα θύματα από τον πανικό!

Με έναν άκρως προκλητικό τρόπο, που καταδεικνύει την πολιτική τυμβωρυχία της ΝΔ πάνω στους νεκρούς των τραγωδιών της Μάνδρας και του Ματιού, απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν λειτούργησε το 112.

Ο πολύ κ. Χαρδαλιάς απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο πως αν λειτουργούσε, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Συμπλήρωσε πως υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν, ένα μήνυμα από το 112 θα προκαλούσε πανικό και τελικά αντίθετα -από τα προσδοκώμενα- αποτελέσματα.

Δηλαδή κατά τον κ. Χαρδαλιά και την κυβέρνηση της Νδ, καλώς δεν λειτούργησε το 112 που τόσο πολυδιαφήμισαν στην Εύβοια, αλλά πολύ κακώς δεν λειτούργησεστο Μάτι, όπου εκεί, δηλαδή, δεν θα δημιουργούνταν πανικός!!!!

Η δήλωση Χαρδαλιά αποδεικνύει ξεκάθαρα την μικροπολιτική επιχείρηση τυμβωρυχίας και καπηλείς ων θυμάων από τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του, για καθαρά κομματικά συμφέροντα!!!

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με ελικόπτερα και σκαπτικά μηχανήματα

Στο μεταξύ συνεχίζονται από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται τα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Κυριακή 9 Αυγούστου.

Πληροφορίες αναφέρουν το νερό εισέβαλε σε περισσότερες από 3.000 κατοικίες και καταστήματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here