Προειδοποίηση Τραμπ, μέσω twitter, για σύρραξη με Β. Κορέα, μετά την πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ-Συγκαλεί την ομάδα εθνικής ασφάλειας

Eμμεση αλλά σαφή απειλή για πόλεμο κατά της Β. Κορέας, διατυπώνει ο αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ, μέσω του twitter, όπου σχολιάζοντας την τελευταία μεγάλη και προκλητική πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, προειδοποιεί πως η Β. Κορέα καταλαβαίνει μόνο ένα πράγμα! 

Ταυτόχρονα ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει σήμερα συνάντηση με τους συμβούλους του για θέματα εθνικής ασφάλειας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε μία δήλωση η εκπρόσωπος του.

Το πλήρες tweet αναφέρει: Η Ν. Κορέα ανακαλύπτει, όπως τους είχα πει, ότι οι συνομιλίες καταπράυνσης με τη Β. Κορέα δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αυτοί καταλαβαίνουν όνο ένα πράγμα!

Ο Τραμπ δεν εξηγεί, προς το παρόν, ποιο είναι αυτό το πράγμα, όμως από τα συμφραζόμενα προκύπτει ευθέως ότι δεν είναι οι συνομιλίες αλλά η άσκηση βίας. Αυτή η απειλή-προειδοποίηση, ανάβει ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο θερμής πυρηνικής σύγκρουσης όχι μόνο στη περιοχή αλλά σε όλο ο κόσμο.

Είχαν προηγηθεί άλλα δύο tweets του αμερικανού προέδρου στα οποία ανέφερε:

Η ρητορική και οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter μετά την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Πιονγιάνγκ.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία», πρόσθεσε ο Τραμπ με δεύτερο tweet του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here