Προειδοποίηση Μακρόν σε ΔΝΤ: Οχι σε νέες απαιτήσεις, η Ελλάδα ανακάμπτει-Από τις αρχές 2018 η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα αλλά και προειδοποίηση προς το ΔΝΤ να μην προβάλει νέες απαιτήσεις ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, έστειλε ευθέως ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, στις κοινές δηλώσεις του με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Παράλληλα είπε ότι μέσα στο 2018 θα αρχίσει για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάκαμψη, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μακρόν είπε ότι η Γαλλία στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας, στάθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτήρισε πρώτο θετικό βήμα την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάλεσε το ΔΝΤ να μην προβάλει νέες απαιτήσεις.

Όπως είπε, οι δύο χώρες είναι ιστορικά συνδεδεμένες. «Οι δύο μας χώρες είναι συνδεδεμένες από την ιστορία από σχέσεις διανοούμενων, καλλιτεχνών. Οι Γάλλοι έχουν μεγαλώσει με ταινίες του Κ. Γαβρά, με βιβλία του Κ. Καστοριάδη», τόνισε ο κ. Μακρόν, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών, διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική.

Όπως είπε, «αύριο θα ενισχύσουμε και την ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα». Σημείωσε, δε, ότι συνοδεύεται από μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρήσεων. «Θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει. Επιθυμούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη που επανέρχεται στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here