Πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ενταση και επεισόδια σε ΥΠΕΣ και Βουλή για τους συμβασιούχους

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Ενταση, αντεγκλήσεις με αστυνομικούς και επεισόδια έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και την είσοδο της Βουλής, επικράτησαν στη πορεία των εργαζομένων στους Δήμους που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί. 

Στις 12 το μεσημέρι, εργαζόμενοι και συμβασιούχοι των Δήμων, φωνάζοντας ότι οι «συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά», έφτασαν στη Βουλή, και επιχείρησαν αν εισέλθουν σε αυτήν, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο νωρίτερα, οι διαδηλωτές ξήλωσαν τα ρολά στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών άδειασαν σακούλες με απορρίμματα και τους έβαλαν φωτιά.

 

Συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν επίσης τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλη που είχε μεταβεί στο υπουργείο με αντιπροσωπεία των αιρετών προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Ο κ. Πατούλης φυγαδεύθηκε.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία με κύριο αίτημα την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση της απασχόλησης των συμβασιούχων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here