Πικραμμένος: Τι σχέση είχα με Novartis;-Kαταγγέλλει παρέμβαση στη δικαιοσύνη

«Αναρωτιέμαι τι ανάμειξη θα μπορούσα να έχω εγώ με την Novartis. Έχω εξοργιστεί» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Λίγο μετά, μιλώντας στο Θέμα, κατήγγειλε «σύμπλευση» και «διασταύρωση των εξουσιών, μη προβλεπόμενη από το Σύνταγμα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας».

Ο κ Πικραμμένος, προσπαθώντας να ερμηνεύσει την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, εξήγησε ότι επί της πρωθυπουργίας του είχε ανακύψει ένα πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς που είχαν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα στους καρκινοπαθείς αν προηγουμένως δεν καταβάλλονταν από τον ΕΟΠΥ τα οφειλόμενα προς αυτούς και η κυβέρνηση του το έλυσε.

Για αυτό το θέμα, ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου εισαγωγέων φαρμάκων ο κ. Φρουζής που ήταν και πρόεδρος της Novartis, είχε κάνει μια αναφορά σε ομιλία του λέγοντας οτι ο πρωθυπουργός προς τιμήν του έχει την καλή διάθεση να επιλυθεί το θέμα με τους καρκινοπαθείς.

«Επικαλούμαι και τις δύο ιδιότητες που είχα για να σας πω ότι ποτέ δεν θα είχα διανοηθεί να στείλω τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανταλλάξει απόψεις με τον εισαγγελέα. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα.
Όταν δεν κάνει αξιολόγηση ο εισαγγελέας και τα στέλνει όλα στη Βουλή, γιατί να ενημερωθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;», διερωτήθηκε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here