Πασχάλης Τσαρούχας: Πάνω από 1.000 καταγγελίες στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ

Σοκάρουν οι αριθμοί των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση ή σεξουαλική κακοποίηση που μέσα σε ελάχιστο χρόνο δέχθηκε το πειθαρχικό όργανο που σύστησε το σωματείο ηθοποιών μετά τη θύελλα που έχει ξεσπάσει.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβούλιου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που συγκροτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες που έχει δεχθεί το όργανο «αυτή την στιγμή, ανέρχονται σε πάνω από 1.000, για κάθε είδους περιστατικά», τονίζοντας ότι «έρχονται καθημερινά ανά δεκάδες», χωρίς να διευκρινίσει πόσες αφορούν σεξουαλική παρενόχληση ή και σεξουαλική κακοποίηση.

«Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε»

Εξηγώντας τη διαδικασία, ο Π. Τσαρούχας είπε ότι «η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 άτομα ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλα αυτά, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από εχθές το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε».
Τέλος, υπογράμμισε επίσης ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ «είναι ένα καθαρά σωματειακό όργανο. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης. Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο. Βέβαια τώρα πια μπορεί να δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Το Πειθαρχικό λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους και με το Σωματείο. Δεν αποτελεί προηγούμενο μια απόφαση δικαστηρίου, ούτε είμαστε υπόλογοι σε κάποιο δικαστήριο».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here