«Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα: Φιάσκο, ακραίος νεοφιλελευθερισμός και πολλή γραφικότητα

 

Με μοναδικό κίνητρο, την εκδήλωση αντι-ΣΥΡΙΖΑ συνθημάτων και την εκφορά ενός ακραίου αντικυβερνητικού λόγου, μερικές εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, ασκώντας τα δικαιώματά τους, για να απαιτήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Είναι η δεύτερη φορά που το κάνουν, αλλά αυτή τη φορά, το τάιμιγκ που διάλεξαν, μάλλον δεν τους ευνόησε. Η συμφωνία με τους θεσμούς έκλεισε, όπως άλλωστε επιτακτικά ζητούσαν οι εμπνευστές του «Παραιτηθείτε» και η Ευρώπη όχι μόνο δεν καλοβλέπει την πιθανότητα εκλογών αλλά επενδύει ανοικτά  σε αυτή την κυβέρνηση την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Αρα, το πρόταγμα τους, Παραιτηθείτε, ήταν εξ ορισμού, χωρίς αντίκρυσμα. Είχε μόνο συμβολική σημασία με αποτέλεσμα η όλη συγκέντρωση να εξελιχθεί περισσότερο σε εκτονωτική, γραφική εκδήλωση φανατικού αντικυβερνητισμού παρά σε κάτι που είχε πολιτικό νόημα.

Δυστυχώς, στελέχη του παλιού πολιτικού συστήματος, άνθρωποι που ευθύνονται όσο κανείς για την χρεοκοπία και την κατάντια της χώρας, είχαν το θράσος να  συνηγορούν και να προωθούν την εκδήλωση μέσω κοινωνικών δικτύων(Ανδρέας Λοβέρδος, Αδωνις Γεωργιάδης) ενώ από κοντά και οι επιφανείς εκπρόσωποι του πολιτικού κενού(Τατσόπουλος και Χειμωνάς).

Στην όλη εκδήλωση κυριάρχησαν ακραία νεοφιλελεύθερα αιτήματα για περικοπές δημοσίων δαπανών και δραστικές μειώσεις φόρων ανάμικτα με κατάρες κατά Τσίπρα και κελιά φυλακών για πολιτικούς αντιπάλους.

«Λέμε όχι στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εσωτερικό και το εξωτερικό», «η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και η οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε συνθήκες ανάπτυξης», τονίζουν μεταξύ άλλων. Και όλα αυτά, αναμεμιγμένα με αντιπολιτικά συνθήματα, σημαίες της ΕΕ και… κελιά ή κατάρες για τους πολιτικούς τους αντιπάλους…

«Tόσα συστημικά ΜΜΕ μαζεμένα,τόσοι δημοσιολόγοι,τόσοι κομματικοί μηχανισμοί & πάλι τίποτα.Τα κινήματα δεν στήνονται από τα πάνω», σχολίασε η Ράνια Σβίγγου, στο twitter.

Το

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σωστά, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο αστικών δημοκρατιών. Μια αριστερή κυβέρνηση (= γιαλαντζί κομμονισμός) δεν ανέχεται αντικυβερνητική διαδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here