Παρέλαση σε στιλ Monty Python στη Ν. Φιλαδέλφεια-Μια σατιρική κριτική στο μεταξικό έκτρωμα των μαθητικών παρελάσεων

Βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο καταγράφει μία ομάδα κοριτσιών  στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, να ασκούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την πιο καυστική σατιρική εκδοχή στο μεταξικό έκτρωμα των μαθητικών παρελάσεων, που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να καταργήσει. Μαθητικές παρελάσεις φασιστικού τύπου, σαν τις Ελλάδα, πιθανοτατα δεν γίνονται ούτε στην Β. Κορέα του Κιμ.

Οι κοπέλες αντί για την καθιερωμένη «στρατιωτική» μαθητική παρέλαση, χρησιμοποιούν βηματισμό που παραπέμπει στο θρυλικό Ministry of Silly Walks, ένα από τα πιο επιτυχημένα και διάσημα σκετσάκια των Monty Python, με βασικό πρωταγωνιστή τον John Cleese.

Το βίντεο έχει ήδη προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο Διαδίκτυο, ενώ έχει  φέρει και τοποθετήσεις ακροδεξιάς απόχρωσης από χρήστες των social media.

Δεν έχει, ακόμη, εξακριβωθεί εάν οι κοπέλες προέρχονται από σχολείο της περιοχής ή η ομάδα παρείσφρησε στην παρέλαση χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Και το αυθεντικό από την αξεπέραστη βρετανική κωμική ομάδα.

Οργή Βούρου: Γελοία υποκείμενα

Σήμερα ήρθε και η τοποθέτηση από τον Γιάννη Βούρο, δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο οποίος δεν δείχνει να συμμερίζεται το σατιρικό ύφος των κοριτσιών που καταγράφονται στο βίντεο.

Ο δήμαρχος κάνει λόγο για «γελοία υποκείμενα», ενώ επισημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η ταυτοποίηση «αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών» καθώς «ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here