Πανικός Ερντογάν για το κίνημα «tamam-αρκετά» που σάρωσε διεθνώς το twitter

Με προφανή αμηχανία και πανικό αντέδρασε η κυβέρνηση Ερντογάν, στο παγκόσμιο κίνημα ‘tamam-αρκετά», που σάρωσε το twitter στη Τουρκία και έγινε νο1 παγκόσμιο trend, απαιτώντας από τον Ερντογάν να φύγει από την εξουσία.
To θέμα προέκυψε όταν ο πρόεδρος Ερντογάν υποσχέθηκε να εγκαταλείψει την εξουσία αν του το ζητούσαν οι πολίτες.
 
Το hashtag #Tamam (Αρκετά) έφτασε μέσα σε λίγες τα 2 εκατομμύρια tweets, καταλήγοντας να μεταβληθεί σ’ ένα παγκόσμιο κίνημα.
 
Χθες Τρίτη, το hashtag #Tamam σάρωσε γρήγορα το διαδίκτυο, καθώς οι Τούρκοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και αστέρια του Χόλιγουντ προσχώρησαν στην εκστρατεία.
Ο Τζίμι Γουέιλς, ο ιδρυτής της Wikipedia, προσχώρησε στο hashtag, καλώντας τον Ερντογάν να άρει την απαγόρευση του ιστοτόpου της Wikipedia στην Τουρκία.Η Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από τον Απρίλιο του 2017.
Η κυβέρνηση ωστόσο απέρριψε την εκστρατεία υποστηρίζοντας ότι τα μηνύματα στάλθηκαν από on-line bots που συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν . Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, «τα περισσότερα μηνύματα αποστέλλονται από χώρες όπου η FETO και το ΡΚΚ είναι ενεργά. Οι περισσότεροι είναι λογαριασμοί bot (ψευδείς ηλεκτρονικοί λογαριασμοί)».

 

Οι απόπειρες χειραγώγησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν πουθενά, πρόκειται για μάταιες προσπάθειες» σχολίασε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Θα δούμε ποια απόφαση θα λάβει το έθνος την 24η Ιουνίου. Προβλέπουμε ότι θα είναι «devam»», δηλαδή συνέχεια».

Μέρος του φιλοκυβενητικού Τύπου επιχειρεί εξάλλου να κάνει μια διασύνδεση μεταξύ των tweet «tamam» και του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί τον «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, κατηγορίες που απορρίπτει ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος, που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2017, οι αντίπαλοι του Ερντογάν είχαν οργανώσει εκστρατεία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας την ετικέτα «hayir» («όχι»).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here