Ορμητικοί χείμαρροι, πλημμύρες, εγκλωβισμένοι σε Ν. Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα (βίντεο)

Με βιβλική καταστροφή περιγράφουν οι κάτοικοι των περιοχών της Ν. Περάμου, της Μάνδρας και των Μεγάρων Αττικής, την κατάσταση που δημιούργησε στις περιοχές της η σφοδρή νεροποντή. Ορμητικοί χείμαρροι με λασπόνερα περνούν μέσα από τη Μάνδρα, η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί έχει μετατραπεί σε ποτάμι και πολλοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

 

Μάλιστα η ορμή των χειμάρρων είναι τόσο μεγάλη,που έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα ακόμη και περίπτερο ενώ δύο υπάλληλοι του Δήμου Μάνδρας και ένα πυροσθεστικό όχημα έχουν ακινητοποιηθεί και εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά. Οι υπάλληλοι μάλιστα ανέβηκαν σε κοντέινερ για να σωθούν.

Η κατάσταση είναι δραματική καθώς η στάθμη των λασπόνερων διαρκών ανεβαίνει.Η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις κατοίκων.

 

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική, στο 39ο χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στη νέα Εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32ο χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33ο χιλιόμετρο μέχρι το 34ο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρκετά αυτοκίνητα έχουν παγιδευτεί στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο επιχειρήσεων, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει λάβει πάνω από 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here