Ολάντ: Μείζων κίνδυνος για τη Γαλλία η άκρα δεξιά και η Λεπέν

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε το Σάββατο από τις Βρυξέλλες για τον «μείζονα κίνδυνο» της παρουσίας της άκρας δεξιάς στο Μέγαρο των Ηλυσίων και κατηγόρησε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ότι αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρέπει να αποκλειστεί ένας μείζων κίνδυνος, που θα είναι η παρουσία της άκρας δεξιάς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Ολάντ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των «27» για το Brexit.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ότι «αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο» της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ολάντ κάλεσε όλους εκείνους που δεν θέλουν την Μαρίν Λεπέν «να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Μακρόν» στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

«Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί θέμα συζήτησης για τις δυνάμεις των Ρεπουμπλικανών: Στις 7 Μαΐου (πρέπει) να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Μακρόν και να πιστέψουν ότι είναι το ψηφοδέλτιο που αποτρέπει την άκρα δεξιά» τόνισε.

Οκτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών ο Ολάντ δήλωσε «πεπεισμένος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ένας καλός εταίρος για τη Γερμανία, γιατί θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα» της Γαλλίας και συγχρόνως της Ευρώπης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here