ΕΛ.ΑΣ: Οι Εσωτερικές Υποθέσεις ερευνούν τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς-Ανήκουν στη φρουρά του Μαξίμου;

Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ανέλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας τη διερεύνηση του ξυλοδαρμού ιδιώτη μοτοσυκλετιστή από αστυνομικούς συνοδούς ασφάλεις υψηλού προσώπου. Το περιστατικό απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.

Ωστόσο το θέμα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη, πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί φέρονται να ήταν αστυνομικοί «συνοδοί» – σωματοφύλακες στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, στο μέγαρο Μαξίμου ή ακόμη να ανήκουν και στην φρουρά του ίδιου του πρωθυπουργού!

Οως αναφέρει το Documento, μηχανή με πινακίδα ΙΖΟ 955, δεν είναι καταχωρημένη επισήμως και φαίνεται να ανήκει στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης, και να έχει διατεθεί στη φρουρά του Πρωθυπουργού. Είναι δε μία από τις πέντε που έχουν αγοραστεί πρόσφατα και έχουν διατεθεί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Διοικητή της ΕΥΠ και κάποια μέλη του Μαξίμου.

Έχει ιδιαίτερη σημασία πως ενώ το περιστατικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα αφού δημοσιοποιήθηκε βίντεο με τους συνοδούς φρουρούς να επιτίθενται σε πολίτη τον οποίο παραλίγο να τρακάρουν, δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση που θα υπόσχεται έστω έρευνα.

Η αρχική πληροφορία πάντως έκανε λόγο για αστυνομικούς που συνόδευαν, εκτός υπηρεσίας, μεγαλοεπιχειρηματία.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα διαλευκανθεί συντομα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε άλλος πολίτης, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης στο Facebook, περιγράφοντας τι ακριβώς είχε γίνει. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ενα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει. Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον «επίσημο» έφυγε κατ’ ευθείαν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here