Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΚΟΥΛΗ

Καλά η κυβέρνηση του Κούλη, έχει βαθιά μεσάνυχτα. Αυτό είναι γνωστό. Οι Έλληνες της Αυστραλίας έπρεπε να πληρώσουν στους μαυραγορίτες της μαύρης κελεμπίας 7000 ευρώ για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Τώρα κατέβασαν τις τιμές στα 1030 ευρώ. Να είναι καλά και το πετρέλαιο να μη ξέρουν τι να το κάνουν. Το εισιτήριο της Emirates που δεν πραγματοποιεί πτήσεις πήγε σε μελλοντική χρήση. Το εισιτήριο της Aegean που θα μου έδινε επιστροφή από τα 600 ευρώ 46 μόνο τους φόρους, πήγε σε voucher, άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. Νέο – αναγκαστικά – εισιτήριο σήμερα αξίας 1030 ευρώ με την QATAR. Αν και αυτή δεν πραγματοποιηθεί, χέσε μέσα Αποστόλη που δεν γίναμε ευζώνοι.
Έστειλα ένα κείμενο στ Sbs Greek Ελληνόφωνο ραδιόφωνο της Αυστραλίας, το οποία κοινοποιήσει και στο Press Publica.gr, προκειμένου να κοινοποιήσω και στην Ασυστραλία το πρόβλημα μου. Ανταποκρίθηκε ο συνάδελφος Θέμης Καλός, ο οποίος μπορεί να μη δημοσιοποίησε το κείμενο με τις φωτογραφίες από τις τιμές της Qatar στα 7000 ευρώ, αλλά θέλησε να μιλήσει μαζί μου στον «αέρα». Στη συνέντευξη, δεν δίστασα να καταγγείλω την αδιαφορία της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και την ολιγωρία του Ελληνικού Προξενείου, που περιορίζεται απλά σε emai καταγραφής των Ελλήνων που έχουν απομείνει, αφού δεν είχαν τις 7000 ευρώ να πληρώσουν για εισιτήριο επιστροφής με τις τιμές που είχε τότε η Qatar.
Και λογικό ήταν, να ζητήσει και την άποψη του Γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δημητρίου Μιχαλόπουλου. Λογικό ήταν ο κ. Μιχαλόπουλος, να προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός και να τονίσει ότι ούτε 50 Έλληνες δεν έχουν απομείνει.
Λίγες είναι κ. Μιχαλόπουλε 50 ψυχές; Στην υπόλοιπη Αυστραλία;
Και κάτι ακόμα σημαντικό.
Τώρα που 2000 ομογενείς θα εκδιωχθούν από την Αυστραλία εφόσον δεν έχουν δουλειές, να δω τι θα έχει να πει ο κ. Πρόξενος που μελετάει το θέμα και η Ελληνική Κυβέρνηση αδιαφορεί. Ως δημοσιογράφος 37 χρόνια, έχω μάθει να καταγγέλλω το άδικο. Το πόσο άδικο είναι θα φανεί τους επόμενους μήνες.
Και επειδή κάποιοι, οι γνωστοί Ελληναράδες που τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια τους στην Αυστραλία σχολίασαν κάτω από το δημοσίευμα «που είναι το δύσκολο» και ειδικά αν έχεις πληρώσει 2 εισιτήρια και πρέπει να πληρώσετε άλλο ένα χωρίς να πάρετε τα χρήματά σας πίσω από ανεκτέλεστες πτήσεις, το μόνο που τους εύχομαι είναι να μη βρεθούν σε αυτή την θέση. Γιατί αυτοί οι 2000 Έλληνες, δεν θα έχουν σπίτι να μείνουν αφού δεν θα μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους, και θα έχουν ξοδέψει τα τελευταία τους χρήματα στις ανάγκες επιβίωσης αυτών και της οικογένειάς τους. Και το εφάπαξ βοήθημα των 1100 δολαρίων Αυστραλίας για τους Έλληνες φοιτητές της Μελβούρνης, που αποφασίσθηκε χθες, είναι απλά ασπιρίνη.

Από το facebook

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here