«Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν δικηγόρους και λογιστές για να βγάζουν τις συντάξεις τους- Το σχέδιο της ΝΔ είναι απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης»

«Ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν δικηγόρους και λογιστές για να βγάζουν τις συντάξεις τους. Αποτελεί προσβολή και εμπαιγμό των ασφαλισμένων. Η έκδοση των συντάξεων συνιστά αυτονόητη υποχρέωσή του κράτους και του e-ΕΦΚΑ, που χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων».

Αυτό τονίζει σε δηλωσή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικων Υποθέσεων ου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενγιαννακοπουλου, Και προσθέτει:

κυνική του δήλωση ότι τον συνταξιούχο δεν τον ενδιαφέρει αν  τη σύνταξή του θα εκδώσει ιδιώτης ή δημόσιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ, αποδεικνύει περίτρανα ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβέρνησης της ΝΔ αφορά άμεσα τον κάθε ασφαλισμένο και υποψήφιο συνταξιούχο που θα υποστεί τις συνέπειες και το κόστος! Ανέφερε μάλιστα ότι αντιμετωπίζει τον κόπρο του Αυγείου! Να του υπενθυμίσουμε ότι η ΝΔ είναι ήδη 21 μήνες στην κυβέρνηση και ότι ο ίδιος διαδέχθηκε υπουργό της δικής του κυβέρνησης.

Αντί να αντιμετωπίσει την ουσία του προβλήματος, ενισχύοντας το προσωπικό του ΕΦΚΑ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και την ψηφιακή αναβάθμιση του, απαξιώνει τον ΕΦΚΑ χαρακτηρίζοντάς τον «σαράβαλο», και με την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών στην απονομή των συντάξεων, ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου, μετακυλίοντας μάλιστα το κόστος στους ασφαλισμένους. Η επιστράτευση ιδιωτών, πέραν του ότι είναι απαράδεκτη, θα αποδειχθεί ατελέσφορη και χρονοβόρα, ενώ θέτει και σοβαρά νομικά και συνταγματικά θέματα, καθώς μόνο δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα υπογραφής και χειρισμού προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων. Το σχέδιο της ΝΔ είναι ξεκάθαρο: απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here