Οι Άνθρωποι με τους Ανθρώπους, οι άλλοι με τους … Μπέους!

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Αυτό που διαβάζετε συνέβηκε δυο χρόνια πριν (Μάιο 2018) η επικαιροποίησή του γίνεται για λόγους ευνόητους.
Η υπέροχη Μέη, ο σκύλος – οδηγός της Ιωάννας – Μαρίας Γκέρτσου, στο μέγαρο μουσικής Αθηνών. Για να ζήσει και αυτή την εμπειρία, για να απολαύσει μαζί με χιλιάδες άλλους την μουσική συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Το πρώτο τέτοιας (μεγάλης) εμβέλειας μουσικό γεγονός με καθολικές προδιαγραφές πρόσβασης. Υπό αυτή την έννοια – συγχαρητήρια στον Α. Ιωαννίδη, εύγε και στη Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών που μερίμνησε για τα πάντα – γεγονός ιστορικό.

Απολαύστε το έγγραφο αποτύπωμα της παρουσίας στο μέγαρο της υπέροχης Μέη από το πρωτοποριακό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ιωάννας – Μαρίας Γκέρτσου.

Δόση 1: Χθες, διεκδικήσαμε το δικαίωμα στην τέχνη και η Μέη, ο σκύλος – οδηγός τυφλών, ανέβηκε καμαρωτή στη μεγάλη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής. Εγώ – λέει η Ιωάννα – πήγα ινκόγκνιτο. Τη Μέη όμως, την αναγνώρισαν, μιας και ήταν προσκαλεσμένη του Μεγάρου Μουσικής & του Αλκίνοου Ιωαννίδη στην 1η καθολικά προσβάσιμη συναυλία που έγινε στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών.
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί μέσα στο χώρο της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» με φόντο τη σκηνή. Τρία αγαπημένα πρόσωπα. Η Μέη κοιτά το φακό χαμογελαστή, φοράει το ειδικό σαμάρι των σκύλων οδηγών τυφλών και στέκεται δίπλα από τον όρθιο Αλκίνοο που αγκαλιάζει τη φίλη μας Ιωάννα – Μαρία με το δεξί του χέρι – η παλάμη του βρίσκεται στον δεξί ώμο της Ιωάννας. Με το αριστερό χέρι η Ιωάννα κρατάει το λουρί της Μέη. Ο Αλκίνοος με την Ιωάννα κοιτάνε το φακό, η έκφραση του Αλκίνοου «όλα τα λεφτά», είναι η έκφραση αγάπης, αγάπη γι αυτό που κάνει και η χαμογελαστή έκφραση της Ιωάννας με την ελαφριά κλίση του σώματός της προς το σώμα του Αλκίνοου δηλώνει ότι δέχτηκε αυτή την αγάπη και πέρασε καλά.

Στο διά ταύτα: Χαίρεται πραγματικά ο κόσμος – οι άνθρωποι και οι κοντινοί κατοικίδιοι φίλοι τους – όταν είναι ένας κόσμος ανοιχτός (προσβάσιμος) σε όλους. Χαίρεται ο κόσμος όλος πραγματικά, και η χαρά αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί, καθρεφτίζεται ολοκάθαρα στις ανεπιτήδευτες εικόνες του. Είναι τόσο μα τόσο απλό, τόσο μα τόσο εμφανές όταν συμβαίνει.
Άντε να σας το γράψουμε ακόμα πιο κοφτά: Οι Άνθρωποι με τους Ανθρώπους, οι Κτηνάνθρωποι με τους Μπέους

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here