Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για το ταξίδι Μητσοτάκη σε Αντιπρα-Επίδαυρο-Θρασεία απάντηση Πέτσα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ελικόπτερα των ΕΔ, εν μέσω “γενικής επιφυλακής” χρησιμοποιήθηκαν για το δείπνο του πρωθυπουργού με τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο.

Ποια είναι αυτά;

  •     Το vip ελικόπτερο της ΠΑ που είχε προσγειωθεί στην Αντίπαρο
  •     Ένα Super Puma που βρισκόταν επίσης στην Αντίπαρο. Το ένα …εφεδρικό του άλλου ήταν τα ελικόπτερα.
  •     Ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CHINOOK το οποίο ήταν προσγειωμένο στην Πάρο και θα μετέφερε τον πρωθυπουργό αν “έπεφτε το φως της ημέρας”.

Τελικά ο πρωθυπουργός πέταξε με το ελικόπτερο Super Puma από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, όπου παρακολούθησε θεατρική παράσταση.

Γιατί χρησιμοποιήθηκα 3 ελικόπτερα εν μέσω επιφυλακής;

Θρασύτατη και αλαζονική απάντηση Πέτσα 

Σε ένα κρεσέντο κυβερνητικής αλαζονείας, στο οποίο μας έχει συνηθίσει το Μαξίμου με την στήριξη/κάλυψη πολλών μέσων ενημέρωσης, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η πολιτεία διαθέτει στον πρωθυπουργό τα μέσα που « χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται».  Θέλησε, δηλαδή, να παρουσιάσει την επίσκεψη του ζεύγους Μητσοτάκη στην Επίδαυρο για την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου σαν… πρωθυπουργικό καθήκον αναφέροντας ότι επρόκειτο για «μεγάλο πολιτιστικό γεγονός».

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για το εάν ο Κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του μετακινήθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο.

 

Το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στ. Πέτσα:

Ερώτηση: Υπάρχει πληροφορία  για δημοσίευμα του Documento ότι ΠΘ μετέβη το ΣΚ στην Πάρο και στην Αντίπαρο και η συνοδεία του με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα και από εκεί μετέβη στα Μέγαρα επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο. Ισχύει; Χρησιμοποίησε πράγματι στρατιωτικά ελικόπτερα ή κάποια ιδιωτικά ελικόπτερα ο ΠΘ;.

Είδαμε και τα δημοσιεύματα, είδα και πριν από λίγο και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ΠΘ διατίθενται από την πολιτεία τα  μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντα του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί, κάθε φορά ο ένοικος του Μ. Μαξίμου, με βάσει τη ψήφο των πολιτών. Από εκεί και πέρα το Σάββατο ο ΠΘ μετακινήθηκε στην Πάρο με πτήση γραμμής. Με μια εμπορική πτήση. Μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από Αντίπαρο στην Επίδαυρο, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο και δείχνει και την σημασία που έχει οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σημασία που έχει για τον κάθε έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό προϊόν, το τουριστικό προϊόν της χώρας, και τελικά  ένα προϊόν που βρίσκεται στο DNA τους.

Όσον αφορά το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία.

Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο ΠΘ για τα καθήκοντα του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάσει το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντα του.

( Απαντά σε διευκρινιστική ερώτηση που δεν ακούγεται)

Από Αντίπαρο για Επίδαυρο. Είπα ότι πήγε στην Πάρο από την Αθήνα με μια εμπορική πτήση και την Κυριακή το απόγευμα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο για Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Ερώτηση: δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κρίνουν ανεφάρμοστες και αντισυνταγματικές διατάξεις που αφορούν ευνοϊκή μεταχείριση τραπεζικών στελεχών. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκειται για διπλό χαστούκι στην κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του υποστηρίζει πως η κυβέρνηση προχώρησε με διατάξεις δώρο στους τραπεζίτες παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Ποια είναι η προσέγγιση της κυβέρνησης;

Γενικά η  κυβέρνηση δεν σχολιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης και αφού με ρωτάτε για πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις. Είναι αποφάσεις τις οποίες τις σεβόμαστε πάντα, όπως όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων μας , ιδίως όταν αυτές είναι των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Εν προκειμένου καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για αυτού του είδους τη δικαστική διένεξη. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της και φυσικά δεν θα σχολιάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here