Ο Ράμα λέει την Ελλάδα «κακομαθημένη», ενώ η γυναίκα του αγοράζει την Εθνική Τράπεζα -ξαναθυμάται τους Τσάμηδες, αλλά όχι τους ναζί συνεργάτες τους

«Κακομαθημένη» χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο Αλβανός πρωθυπουργός ΄Εντι Ράμα και ξανάθεσε ζήτημα Τσάμηδων, αποσιωπώντας βέβαια ότι οι τελευταίοι είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανους και έφυγαν άρον-άρον για να γλιτώσουν μετά την ήττα του άξονα -τώρα θέλουν λέει πίσω τις περιουσίες τους…..

Ο  Έντι Ράμα συνεχίζει τις εθνικιστικές κορόνες για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους ειναι να αποπροσανατολισει από τα εσωτερικά σκάνδαλα που αντιμετωπίζει και που ειναι μεταξύ άλλων:

*το νάρκω-σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Σαϊμίρ Ταχίρι, πρώην υπουργός και στενός του συνεργάτης.

*το σκάνδαλο με τη γυναικα του και την εξαγορά της Εθνικής. Η σύζυγός του ειναι στο ΔΣ της τράπεζας ΑΒΙ που εξαγόρασε την εκεί Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος – NBG (Αλβανίας)

Οσον αφορά στα εθνικιστικά ισχυει το «με ό,τι θυμάται, χαίρεται». Σε ομιλία του στη συνάντηση  Αλβανών διπλωματών και εκπροσώπων της αλβανικής διασποράς, ο Ράμα δήλωσε προκλητικά ότι η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα και πλέον δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δυο χωρών.

Η προκλητική αναφορά Ράμα σε «ιστορικά ζητήματα» με την Ελλάδα αφορά στην  έγερση περιουσιακού ζητήματος και θέματος Τσάμηδων.

Το θέμα των Τσάμηδων απο ελληνικής πλευρά αλλά και από πλευράς διεθνούς δικαίου έχει λυθεί από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι συνεργάτες των Ναζί (δηλαδή το 95% των Τσάμηδων στην Ελλάδα), που είχαν συνεργαστεί με τον κατακτητή και είχαν εξοντώσει ελληνικά χωριά, αποχώρησαν από την Ελλάδα μαζί με τους Γερμανούς ομοϊδεάτες ή πάντως συμμάχους τους

Τον Ιούλιο  του 1941 οι Τσάμηδες ζητούσαν μάλιστα από τους Χριστιανούς της Θεσπρωτίας να τους δίνουν το 1/3 της παραγωγής τους. Στην Ηγουμενίτσα, την Παραμυθιά και τους Φιλιάτες, υπήρξε έντονη αντίδραση και αυτή η προσπάθεια απέτυχε, ενώ στην περιοχή του Μαργαριτίου καρποφόρησε. Από επίσημες εκθέσεις, προκύπτει ότι το 1941 δολοφονήθηκαν από τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία 283 Έλληνες Χριστιανοί. Το 1942, δολοφονήθηκαν 438 Χριστιανοί, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής νομάρχης Γεώργιος Βασιλάκος, 7 χωριά λεηλατήθηκαν και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν. Το 1943, σημαδεύτηκε από την εθνοκάθαρση στην περιοχή του Φαναρίου και τη δολοφονία 49 προκρίτων της Παραμυθιάς.

Είπαμε να ξεχάσουμε τα παλιά και να συνυπάρξουμε, αλλά θα πρέπει να τα ξεχάσουν και οι απέναντι -όχι να ξεχνάνε μόνον πόσους Έλληνες σκότωσαν οι Τσάμηδες και να  «θυμώνται» εντούτοις τις περιουσίες των συνεργατών των ναζί

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν φταινε αυτοι, εμεις φταιμε. οταν ο ιταλος ηρθε να χτυπησει την ελλαδα περασε απο την αλβανια. ζητησε απο την αλβανια να περασει για να μας χτυπησει απο τα βορεια. η αλβανια τους ειπε ¨περαστε αρκει να μην μας χτυπησετε» και οπως εγινε. ΟΧΙ μονο δεν πολεμησαν αλλα και τους αφησαν να περασουν ανενοχλητοι. οταν νικησαμε τους ιταλους,
    κανονικα θα επρεπε να παρουμε και την αλβανια ΟΛΗ. θα πρεπει λοιπον να μας λενε ευχαριστω και να μας σεβονται, διοτι ειχαμε καθε δικαιωμα να το κανουμε και κανεις ευρωπαιος ή αμερικανος δεν θα ελεγε ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here