Αρχική Pressroom Διεθνή Ο Μπόρις Τζόνσον βάζει φρένο στους Βρετανούς που σχεδιάζουν διακοπές στο εξωτερικό

Ο Μπόρις Τζόνσον βάζει φρένο στους Βρετανούς που σχεδιάζουν διακοπές στο εξωτερικό

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μαϊου, οι Βρετανοί δεν πρέπει να σχεδιάσουν διακοπές στο εξωτερικό.

«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μετά τις 17 Μαΐου», είπε αναφερόμενος στα διεθνή ταξίδια o Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί να υποτιμήσει τις δυσκολίες σε ορισμένες χώρες προορισμού, γιατί «δεν θέλουμε να επανεισάγουμε τον ιό στη χώρα [..] Οι… αδηφάγοι για διακοπές Βρετανοί μπορούν να περιμένουν μέχρι τις 17 Μαΐου, έως τότε δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για οτιδήποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ήταν λογικό, συναγερμός έχει σημάνει στον ελληνικό τουριστικό κλάδο μετά τις δηλώσεις αυτές που παρατείνουν την αγωνία όσων ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία δηλαδή με ξενοδοχεία, εστίαση, πρακτορεία αφού είναι γνωστό πως η Ελλάδα αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς που κάθε χρόνο επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά.

Η καθυστέρηση αυτή, πρακτικά σημαίνει, πως η Ελλάδα αν και υπολόγιζε να λάβει σημαντική μερίδα από τα τουριστικά έσοδα, θα πρέπει τώρα να περιμένει ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που προέβλεπε σταδιακό, πιλοτικό άνοιγμα ακόμη και πριν από το Πάσχα για τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο, μπαίνει προς το παρόν στον πάγο.

Χαρακτηριστικά η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε δηλώσει «Θα μπορούσαμε να δεχτούμε ταξιδιώτες και νωρίτερα από τις 14 Μαΐου. Να ανοίξουμε περιορισμένα και πιλοτικά σε Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία ακόμα και νωρίτερα από τον Μάιο».

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, 5 Απριλίου, ότι η σχεδιαζόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας στην Αγγλία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, με το άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο δεν γνωστοποίησε, την ακριβή ημερομηνία για την άρση απαγόρευσης των διεθνών πτήσεων για τους Βρετανούς πολίτες.

Έτσι, με βάση το τι ισχύει σήμερα, το θέμα θα επανεξεταστεί μεν στις 17 Μαΐου, αλλά με τα έως σήμερα δεδομένα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση των διεθνών πτήσεων έως τις 30 Ιουνίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here