Ο Ι. Σαββίδης απέλυσε την διευθυντική ομάδα του Εθνους-Ενημέρωση ζητά η ΕΣΗΕΑ

Απομακρύνθηκαν όλοι  οι διευθυντές της εφημερίδας «Εθνος» μετά από απόφαση της ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές ξεκινώντας με απολύσεις όλης της ηγετικής ομάδας της εφημερίδας.

Πρόκειται για τους Αντώνη Σκυλλάκο, Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο. Πριν από μία ώρα μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook στον προσωπικό λογαριασμό του ο εκδότης του «Εθνους» Νούλης Χατζηδημητρίου επιβεβαίωνε την εξέλιξη γράφοντας τα εξής: «Από βάθους καρδιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Αντώνη Σκυλλάκο και τους Διευθυντές Σύνταξης Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη, Κώστα Κυριακόπουλο για τις άοκνες προσπάθειές τους και την προσφορά τους στα έντυπα και στο ethnos.gr. Τους χαιρετώ, με ειλικρινή ευγνωμοσύνη και συγκίνηση».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στενοί συνεργάτες του κ. Σαββίδη, «Η λύση της συνεργασίας έγινε σε καλό κλίμα. Η απόφαση έχει σχέση με την διαπίστωση από την πλευρά της ιδιοκτησίας πως πλέον μπαίνουμε σε μία νέα εποχή σύνδεσης του έντυπου περιεχομένου με το ψηφιακό και γι αυτό αποφασίστηκε να συσταθεί μία νέα διευθυντική ομάδα. Θα αποτελείται από 40ρηδες συνεργάτες μας και δεν θα προχωρήσουμε σε νέες προσλήψεις. Θα αξιοποιηθούν τα στελέχη του Ομίλου μας. Διαψεύδουμε μάλιστα όλα όσα γράφονται και συνδέουν τη συγκεκριμένη απόφαση με αναστολή κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Οι ανακοινώσεις των ονομάτων της νέας ομάδας των επικεφαλής θα γίνει τις επόμενες ώρες».

Σε συνέλευση καλεί τους δημοσιογράφους του Εθνους η ΕΣΗΕΑ

Μετά την αποπομπή των τεσσάρων διευθυντικών στελεχών του Εθνους, η Ενωση Συντακτών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό πληροφορήθηκε την αποπομπή του συνόλου των διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», καθώς και της ιστοσελίδας «www.ethnos.gr», Αντώνη Σκυλλάκο, Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο. Το γεγονός της ομαδικής καθαίρεσης των στελεχών είναι πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ στη χώρα. Ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιο περιστατικό. Καλούμε την εργοδοσία να ενημερώσει το συντομότερο σχετικά με τις προθέσεις της καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και στην ιστοσελίδα «www.ethnos.gr» σε συνέλευση την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 στις 4:00 μμ στα γραφεία της εφημερίδας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here