Ο Χρυσοχοΐδης ακυρώνει τους ειδικούς και τον ..εαυτό του για τους χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους: Ο ιός δεν κολλάει στην ατμόσφαιρα!

Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους», έλεγε πριν μέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιβάλλοντας απαγορεύσεις συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο και τώρα για τον Αλ. Γρηγορόπουλο. Αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν ισχύει για τους αστυνομικούς.  Στην προσοάθεια του να δικαιολογήσει την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας στις 17 Νοέμβρη, και μάλιστα χωρίς μέτρα προστασίας, έφτασε στο σημείο να πει ότι ο ιός δεν κολλάει σε..ανοικτούς χώρους!!

Ο κ. υπουργός έκανε με την δήλωσή του αυτή, επικίνδυνο λάθος, καθώς αγνοεί τις οδηγίες των ειδικών και αναιρεί ουσιαστικά τον εαυτό του. Προφανώς θα έχει πληροφορίες, ότι οι εκδηλώσεις για το Πολτεχνείο, μεταδίδουν τον ιό!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια να καλύψει τους αστυνομικούς που αποτελούσαν υγειονομική βόμβα στους δρόμους της Αθήνας ανήμερα της 17ης Νοέμβρη, ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δε μεταδίδεται σε εξωτερικούς χώρους.

«Οι 5.000 άνθρωποι (σ.σ. αστυνομικοί) που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους» ισχυρίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Real Fm.

Ωστόσο, δεκάδες αστυνομικοί ανήμερα της επετείου μνήμης του Πολυτεχνείου, ήταν συνωστισμένοι, χωρίς καν να φορούν μάσκα.

Αλλα αν ο κορωνοϊος δεν μεταδίδεται στους εξωτερικούς χώρους, περιορίζεται στους αστυνομικούς; Γιατί τότε απαγορεύθηκαν όλες οι συγκεντρώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου, που όπως αποδείχθηκε, τηρούσαν πλήρως τα υγειονομικά μέτρα, σε αντίθεση με τους χιλιάδες αστυνομικούς;

Επίσης, αν ο κορωνοϊός δε μεταδίδεται σε ανοικτούς χώρους, για ποιο λόγο έχει επιβληθεί – και σωστά – καθολική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους; Για ποιο λόγο έχουν επιβληθεί εκατοντάδες πρόστιμα στους παραβάτες; Γιατί υπάρχει καθολικό lockdown, το οποίο μάλιστα επεκτάθηκε μέχρι τουλάχιστον τις 7 Δεκεμβρίου;

Άραγε η κυβέρνηση και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων υιοθετεί τους παραπάνω ισχυρισμούς;

Ακούστε το ηχητικό (μετά τις 17.00)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here