Ο Ακης δηλώνει θύμα σκευωρίας των Σημίτη-Παπανδρέου-Σαμαρά, τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ-Γ. ΛΙΑΚΟΣ

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος  επιμένει ως το τέλος ότι είναι αθώος. Οτι έπεσε θύμα σκευωρίας. Οτι διώχθηκε πολιτικά από τον Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου και οτι το πρώτο δικαστήριο που τον καταδίκασε για τις μίζες στα εξοπλιστικά ήταν στημένο.

Αυτά επανέλαβε για άλλη μια φορά και κατά την συνέντευξή του στον Alpha. Τίποτα το διαφορετικό, τίποτα το πρωτότυπο. Μόνο που έδωσε και λίγο..αλάτι, μήπως και πετύχει κάτι καλύτερο στη δεύτερη δίκη του.

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή αυτή είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις, δήλωσε όταν ρωτήθηκε τι θα ψήφιζε σήμερα. Δήλωση που μάλλον ως τρολλάρισμα ακούγεται παρά ως  κάτι σοβαρό.

Αλλά ο Ακης είχε κι άλλα ωραία ανέκδοτα να πει. Μίλησε για  «αναμασημένο» πολιτικό σύστημα, εκτιμώντας ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες αλλά και την ανάγκη για νέα αριστερά,  επισημαίνοντας ότι από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά σε αυτό που θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς. «Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, τι να ψηφίσεις δηλαδή;», διερωτήθηκε.

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων επέμεινε ότι δεν έβαλε ποτέ «το δάχτυλο στο μέλι», ούτε δωροδοκήθηκε, ενώ έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου εναντίον του.

Σε μια επίδειξη ανεξήγητης αλαζονείας, υποστήριξε ότι «αν είχα γίνει εγώ πρωθυπουργός το 1996 τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα. Και για εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως για τη χώρα. Αλλά και τότε ακόμα στήριξα την πρωθυπουργία του Σημίτη με όλες μου τις δυνάμεις. Εγώ με τον Ανδρέα Παπανδρέου δημιουργήσαμε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου σε συνωμοσία με τον Σαμαρά με κυνήγησαν».

Ανέφερε επίσης ότι η ζωή του δεν ήταν πολυδάπανη, ενώ επεσήμανε ότι το πρώτο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκε, ήταν στημένο.

Πρόκειται ωστόσο για έναν παντελώς αναξιόπιστο πολιτικό, κατηγορούμενο για μίζες, που νομίζει ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες.

«Συμμετέχω στους κοινωνικούς αγώνες 30 χρόνια. Δεν ήθελα ούτε υπουργός να γίνω, ούτε πρωθυπουργός. Η πενταετία στη φυλακή με στιγμάτισε αλλά ήταν μεμονωμένο και στιγμιαίο λάθος. Δεν θα άλλαζα κάτι αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω. Δεν έχω κάνει κανένα λάθος στη ζωή μου», είπε. Και αξιοποιώντας λίγο και το σήμερα, πρόσθεσε: «Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας»!.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά από όλα όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη του, επιμένει να λέει ότι δεν βρέθηκε τίποτα, καμία κίνηση λογαριασμού. Από τη μιά ξεχνάει τους μάρτυρες, από την άλλη επιβεβαιώνει ότι ήταν «μάστορας» στη τραπεζική δικτύωση και την εξαφάνιση ιχνών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here