Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας: Αστυνομικοί ΔΙΑΣ χτύπησαν 11χρονο Ρομά και το έστειλαν στο Παίδων-Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα(Βίντεο)

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και μάλιστα σε βάρος ενός 11χρονου αγοριού Ρομά ήρθε στο προσκήνιο από αυτόπτες μάρτυρες και από κάμερα που κατέγραψε το απαράδεκτο αυτό σκηνικό για τα «όργανα της τάξης» και του κρατικού τσαμπουκά.

Η καταγγελία βγήκε στο φως από εργαζόμενο στο νοσοκομείο Παίδων ο οποίος είδε από κοντά χθες Σάββατο την προσέλευση στο νοσοκομείο ενός 11χρονου παιδιού μαζί με τον πατέρα του.

Αψευδής μάρτυρας του τι είχε συμβεί είναι και το βίντεο που κατέγραψε κάποιος γείτονας του θύματος ο οποίος και έστειλε το υλικό στον πατέρα. Το υλικό προέρχεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας και δείχνει ξεκάθαρα  τέσσερις «άντρες» της ομάδας Δίας να έχουν ακινητοποιήσει δύο παιδάκια και λίγο αργότερα ένας από αυτούς να χτυπά δυνατά στο πρόσωπο τον μικρό Αλέξη ο οποίος ευτυχώς γλίτωσε από τα χειρότερα όταν στο στενό έστριψε ένα αυτοκίνητο. Τότε οι νταήδες αστυνομικοί παράτησαν τα παιδιά, καβάλησαν τις μηχανές και έγιναν καπνός, σα να μη συνέβη τίποτα.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά από χθες την υπόθεση σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε βάρος ανήλικου Έλληνα, στο Μενίδι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here