Πολλοί μετασεισμοί – Μόνο υλικές ζημίες στη Ζάκυνθο – «Τσουνάμι» 20 εκατοστών

Υλικές ζημίες  σημειωθήκαν στην Ζάκυνθο  που την έσωσε η αντισεισμικη οικοδόμησή της  και προληπτικά δεν θα λετιουργησουν σημερα τα σχολεία και οι δημοσιες υπηρεσίες. Εξάλλου σημειώνονται και σχετικά σημαντικοι μετασεισμοι -δύο της τάξης των 4,5 Ρίχτερ τη νυχτα και ένας των 5 βαθμων στις 8:30 το πρωι

Προκλήθηκε και ένα αμελητέο τσουνάμι, το ύψος του οποιου δεν ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, όπως είπε ο σεισμολογος και πρόεδρος του πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

 

Στα Στροφάδια το Καστρομοναστήρι ειχε υποστει σοβαρές ζημιες απο το σεισμο του 1998 αλλά δεν ξερουμε αν  ο Πύργος αντεξε τον τωρινό σεισμό ή όχι. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε δεν ξέρουμε αν ειναι απο τον τωρινό σεισμό ή παλαιότερη. Κάποια μέσα μεταδιδουν ότι κατέρρευσε το Καστρομοναστήρι αλλά δεν το έχουμε διασταυρώσει -το Καστρομοναστήρι βρισκεται στις Στροφάδες,  27 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου και ήταν πολύ κοντά στο επικεντρο της δονησης.

Απο το σεισμο χτυπησαν και 4 φορες οι καμπάνες του Αγίου Διονυσιου

Ο προβλήτας  του λιμανιού υπέστη ρωγμή, αλλά όπως λένε οι ντοπιοι έχει ξαναπαρουσιάσει ρωγμή και δίχως σεισμό γιατί αποτελεί «υποδειγμα» κακοτεχνίας.

Σε κάποιους δρόμους, όπως στο Κρυονέρι,  σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here