Μητσοτάκης: Τραπεζική ένωση για κοινό δανεισμό-Δίκαιη κατανομή προσφύγων

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον λαϊκισμό και θα είναι και η πρώτη που θα τον κερδίσει, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Μάλτα.

Όπως είπε, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, «η μάχη κατά του λαϊκισμού κερδίζεται από όλους μας, στις χώρες μας, με εφαρμογή πολιτικών που έχουν προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις και πυξίδα την αλήθεια».

Γενικότερα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μία πιο τολμηρή Ευρώπη.

«Δεν αρκούν τα ημίμετρα ούτε και οι πανηγυρισμοί για το τι έχουμε πετύχει» ανέφερε, ενώ επισήμανε πως η αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης έχει πολλά προβλήματα και χρειάζεται μεγαλύτερη εμβάθυνση.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως «η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης», ενώ τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει «το banking union ώστε να υπάρχει κοινός δανεισμός για όλες τις χώρες».

Επίσης, κάλεσε «όλα τα κράτη – μέλη να τηρήσουν τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του ΑΕΠ» καθώς, όπως είπε, χρειάζεται ενισχυμένη αμυντική συνεργασία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι είναι αναγκαία η «ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής για κοινή φύλαξη των συνόρων μας», ενώ ξεκαθάρισε ότι όλα τα κράτη οφείλουν «να μοιραστούν με δίκαιο τρόπο τις προσφυγικές ροές». «Δεν είναι θέμα χρημάτων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι θέμα πολιτικής βούλησης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here