Μητσοτάκης: Οχι σε Συμβούλιο αρχηγών αν δεν υπάρχει ενιαία θέση της κυβέρνησης για όνομα των Σκοπίων-Ελάχιστος πήχης το Βουκουρέστι

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε μια ακόμη επίδειξη μικροκομματισμού στα μείζονα εθνικά θέματα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν δεν υπάρξει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ενώ αποδοκίμασε τις απόψεις για ταύτιση Εκκλησίας – Χρυσής Αυγής. που εξέφρασαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό είναι καθαρή: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ισχύει η θέση της ΝΔ για αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία «για να μπούμε στη συζήτηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, υποστηρίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης, συμπληρώνοντας πως «διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί».

Σημείωσε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να κατηγορείται κάποιος ως χρυσαυγίτης επειδή διαθέτει εθνική ευαισθησία. «Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια» επισήμανε και πρόσθεσε ότι όπως είχε πει και ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, «εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε, δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα» για να προσθέσει ότι έτσι όλοι βολεύονται, ωστόσο το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες.

«Ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here