Μητσοτάκης χαιρέκακος και μικροπρεπής: Αντί να καταγγείλει τα παιγνίδια σε βάρος της χώρας για το χρέος, κατηγορεί τον πρωθυπουργό

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Δ. ΤΟΣΙΔΗΣ)

Αλλη μια μικροπρεπή, χαιρέκακη και ανάξια σοβαρού πολιτικού λόγου, δημόσια τοποθέτηση έκανε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στη γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), για την άκαρπη συνεδρίαση στο τελευταίο Eurogroup, αντί να καταγγείλει τα ύπουλα παιγνίδια των Σόιμπλε και σια σε βάρος της Ελλάδος, έσπευσε να ασκήσει μικροπολιτική, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν εξεδήλωσε κάποια πρόθεση να συνδράμει την εθνική προσπάθεια για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά εμφανίζεται να μιλά με χαιρεκακία για το ενδεχόμενο αποτυχίας, προσδοκώντας ο μωρός, πολιτικά οφέλη από την αρνητική για τη χώρα εξέλιξη.

«Στο Eurogroup είχαμε δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη. Δεν δόθηκε, δεν ιχνογραφήθηκε καν λύση για το χρέος, δεν δόθηκε φύλλο πορείας για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κι όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός προεξοφλούσε δημοσίως απρόσμενα θετικές εξελίξεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε ότι είναι «άγνωστο από πού αντλούσε την αισιοδοξία του ο πρωθυπουργός» και αναρωτήθηκε: «Άλλη μια απάτη ή άλλη μια αυταπάτη;».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «αγαπάει την εξουσία, αλλά δεν αγαπάει το ίδιο και την αλήθεια» και πως «παριστάνει» τον μεταρρυθμιστή μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία.

Χαρακτήρισε «πολιτική απάτη» τα αντίμετρα της κυβέρνησης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, γιατί προϋποθέτουν επίτευξη μόνιμου πλεονάσματος 5,5%, που δεν είναι μπορεί να είναι διατηρήσιμο.

«Τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η απομάκρυνση τους από την εξουσία είναι αναγκαία προϋπόθεση για να κάνει η χώρα το άλμα προς τα εμπρός» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί σε κοινή θέα μια ωμή παρέμβαση στον χώρο των ΜΜΕ με τα λεφτά της νέας διαπλοκής και τα υλικά της παλιάς διαπλοκής».

«Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφετηρία μια προκλητική φωτογραφική τροπολογία για χάρισμα προστίμου δεκάδων εκατομμυρίων, είναι πρωτοφανή και συνιστούν τεράστιο σκάνδαλο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας κτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. Τον προειδοποιούμε, όμως. Αυτός και οι νέοι συνοδοιπόροι του θα μας βρουν απέναντι. Αυτοί χαρίζουν πρόστιμα, εμείς δεν θα τους χαριστούμε. Εμείς οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στην οποία κανείς επιχειρηματίας δεν θα χρειάζεται πρόσβαση στα ΜΜΕ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here