Μήνυμα Μελανσόν από Αθήνα για το σχέδιο Β στην Ευρώπη: Δεν μπορεί να εξοφληθεί το χρέος, να βρεθεί συνολική λύση στην Ευρώπη

Δεν υπάρχει δυνατότητα να εξοφληθεί το ελληνικό χρέος, τόνισε από την Αθήνα όπου βρίσκεται, ο επικεφαλής της ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν Λυκ Μελανσόν, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι πρέπει να βρεθεί λύση συνολικά για το χρέος της Ευρώπης πριν επέλθει καταστροφή.

Ο κ. Μελανσόν, είναι ο τιμώμενος προσκεκλημένος και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνάντηση Εργασίας της Πλεύσης Ελευθερίας και των Κινημάτων, που πραγματοποιείται στην Αθήνα από χθες και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2017. Ηρθε στην Αθήνα συνοδευόμενος από πολλά μέλη και βουλευτές της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Ο Γάλλος πολιτικός απηύθυνε έκκληση στον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας «απευθύνομαι στον κ. Μακρόν και λέω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αυτά που της ανήκουν» και ότι «ο λαός των Γάλλων εργαζομένων δεν θέλει να πλουτίσει από τη φτώχια και την κατάρρευση του ελληνικού λαού».

Στην ομιλία του, έκανε επίσης αναφορά στην διαγραφή του χρέους της Γερμανίας ενώ αποκάλυψε πως η ΕΚΤ δώρισε σε ιδιωτικές τράπεζας το ισοδύναμο ενός ΑΕΠ της Γαλλίας.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Ευρώπη και μίλησε για ένα σχέδιο Β της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης οι οποίες κάποια στιγμή θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μια κοινή λίστα στις ευρωπαϊκές εκλογές για να παρουσιασθεί ένα διαφορετικό πρόσωπο το οποίο αξίζει να ακουστεί από τους ευρωπαϊκούς λαούς και όπως είπε, αξίζει να αγωνιστούμε γι΄ αυτό. «Μπορούμε να αγωνιστούμε για να μην έχουμε παιδιά παρατημένα στους δρόμους, παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο και οικογένειες που δεν μπορούν να οργανώσουν την ζωή και την καθημερινότητά τους», είπε ο Μελανσόν.

Τόνισε επίσης πως έχουμε την ευθύνη να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο για την Ευρώπη, μια καινούργια εξέλιξη, έτσι ώστε να μην υπάρχει λαός στην Ευρώπη που θα αναγκάζεται να κάνει πράγματα που δεν το επιθυμεί και ανέφερε για παράδειγμα την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος του λαού.

Με τον πρόεδρο του πολιτικού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» Ζαν Λυκ Μελανσόν συναντήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο NOVOTEL και ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι πολύ ορθά αυτά που αναφέρονται παρά πάνω και που αφορούν, όχι μόνο την Πατρίδα μας, αλλά το σύνολο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που δεν μπορεί να γίνει παρα μέσα σε καθαρά δημοκρατικά πλαίσια αλληλεγύης και αμοιβαίας κατανόησης, γιατί αλλιώς δημιουργούνται σοβαρές και επικίνδυνες κεντρόφυγες και διαλυτικές τάσεις απ’όλες τις πλευρές, έστω και ασυνείδητα (;)! Είναι δε πολύ ενθαρρυντικό, άξιο προσοχής και ε π ι σ ή μα ν σ η ς, ότι στο συγκεκριμμένο θέμα υπάρχει μάλλον μεγάλη σύμπτωση απόψεων και μάλιστα διαρκής, ευρύτερου φάσματος πολιτικών δυνάμεων της Γαλλικης Δημοκρατίας, που υπήρξε και παραμένει πάντοτε από τους πρωτοπόρους του εγχειρήματος της Ευρψπαϊκής Ολοκληρωσης (ΕΚ/ΕΕ)!
    Ι.Χ.Βούλγαρης (ivoulga@law.duth.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here