Μίνι lockdown από τα ξημερώματα της Τρίτης ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης-Καθολικό lockdown στην εστίαση και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

Τα σενάρια που έκαναν λόγο για κλείσιμο της εστίασης και όλων των χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης στις περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο επιβεβαίωσε στις ανακοινώσεις του ο πρωθυπουργός. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα τις Τρίτης και θα ισχύσουν για όλο τον Νοέμβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι με βάση το νέο σχέδιο η χώρα χωρίζεται σε δύο ζώνες για όλη την επικράτεια, μία επιτήρησης και μία αυξημένου κινδύνου.

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, με βάση τα νέα μέτρα:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης πλην delivery και take away.
  • Το ίδιο θα ισχύσει και για όλους τους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης
  • Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Στη δεύτερη ζώνη επιτήρησης ορισμένα μέτρα διευρύνονται και επιβάλλεται:

  • Χρήση μάσκας παντού
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί
  • Τηλεργασία σε ποσοστό 50%
  • Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα ενημερώσει για τα οικονομικά μέτρα στήριξης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των οικονομικών συντακτών από τον κ. Σταικούρα, τον Υπουργό Εργασιας Γιάννη Βρούτση, αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματεα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και την Γενική Γραμματέα Εργασίας Άννα Στρατινάκη.

Αργά το απόγευμα στις 19:30, με την επιστροφή του από τη Σάμο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει επίσης ενημέρωση για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here