Α.Μέρκελ: Τελική λύση στο ελληνικό ζήτημα μέχρι το Eurogroup του Σαββάτου

«Τελική λύση» στο ελληνικό ζήτημα έως το επερχόμενο Eurogroup του Σαββάτου θέλει η Γερμανία, σύμφωνα με δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο εξετάστηκε το σενάριο να μη βρεθεί λύση το Σάββατο, είπε πως δεν είναι σε θέση να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι η πολιτική βούληση υπάρχει από παντού για να βρεθεί μια λύση. «Ελπίζουμε πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί το Σάββατο», σημείωσε.

«Ο χρόνος πιέζει και το Σάββατο η συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να είναι αποφασιστική και να βρεθεί μια τελική λύση», συμπλήρωσε.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να αναζητήσουν μια λύση μαζί με τους θεσμούς και την Ελλάδα. Δεν μπορούν, είπε, οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων να εμπλακούν στις τεχνικές διαβουλεύσεις, όπως για παράδειγμα την απόδοση που θα έχουν συγκεκριμένα μέτρα.

Τέλος, ερωτηθείσα αν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την ελληνική πρόταση, ότι δηλαδή δεν είναι αξιόπιστη, η καγκελάριος απάντησε ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Σόιμπλε για τις εξελίξεις στο Eurogroup, ο οποίος της μετέφερε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά το δείπνο των ηγετών της Ε.Ε, δήλωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup του Σαββάτου θα είναι «ζωτικής σημασίας» διότι στενεύουν τα περιθώρια για την εξεύρεση λύσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here