Μέλος του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο δράστης της επίθεσης με σφυρί κατά αστυνομικού στο Παρίσι-Χίλια άτομα με ψηλά τα χέρια μέσα στο ναό

Ο νεαρός άνδρας ο οποίος επιτέθηκε με σφυρί σε Γάλλους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, είπε ότι ο άνδρας, ηλικίας 40 ετών, φώναξε «Για τη Συρία!» πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς.

«Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία και πυροβόλησαν», είπε ο κ. Κολόμπ.

«Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα», είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του.

Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά κουζινομάχαιρα.

Εν τω μεταξύ στην περιοχή επικράτησε πανικός μετά την επίθεση. Περίπου 1.000, κυριως τουρίστες, κλείσθηκαν αμέσως μετά το επεισόδιο μέσα στο ναό, κρατώντας τα χέρια τους ψηλά για λόγους ασφαλείας και ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here