Μελίνα Ηλιοπούλου: «Ψιλά γράμματα…η μάχη κατά του καρκίνου»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

«Μπαίνω στη διαδικασία δημοσιοποίησης της δυσαρέσκειας μου, γιατί σε μια πολύ  δύσκολη φάση της ζωής μου η ασφαλιστική παίζει με λέξεις και εξαιρέσεις χωρίς ίχνος ευαισθησίας και αναζήτησης της ουσίας. Ένας απρόσωπος γραφειοκρατικός οργανισμός…Θέλω αυτό που συμβαίνει σε μένα να μην συμβεί σε κανέναν άλλον». Η Μελίνα Ηλιοπούλου, εκπαιδευτικός,  μιλά για την προσωπική της περιπέτεια και την οδύσσεια που ακολούθησε.

-Πότε και πως ξεκίνησε η περιπέτεια;

Στις 30 Μαρτίου υποβλήθηκα σε χειρουργείο στο δεξί μαστό για αφαίρεση αποτιτανώσεων. Μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου που έγινε στο Μητέρα, ακολούθησαν τα αποτελέσματα της ιστολογικής. Διάγνωση καρκινώματος in situ με διπλή εστία πυρηνικής ατυπίας DCIS II-III. Και όλα ξεκινούν απο εδώ…η μεγάλη ταλαιπωρία και η ψυχική φθορά.
-Τι ακολούθησε μετά;

Ως συνέχεια του χειρουργείου για τη σωστή αντιμετώπιση του καρκίνου ακολούθησαν 28 ακτινοθεραπειες και φαρμακευτική αγωγή για πέντε χρονια. Πριν ξεκινήσω τις ακτινοθεραπειες μιλάω με την ασφαλιστήρια της εταιρείας και μου λέει προχώρησε τις ακτινοθεραπειες στο Υγεία, γιατι έχεις το ειδικό επίδομα καρκίνου με το οποίο θα καλύψεις το κόστος των 4.000. Να εξηγήσω πως το χειρουργείο καλύφθηκε απο το νοσοκομειακό μου Πρόγραμμα, αφού επιβαρύνθηκα 1600 ευρώ ως εκπιπτομενο. Στα χέρια μου εχω και το χαρτί με τις επισημάνσεις που μου εκανε η ασφαλιστρια περί ειδικού επιδόματος, το οποίο πληρώνω συμπληρωματικά και εχει τη λογική να καλύψει τις ανάγκες ακτινοβολιών, χημειοθεραπειών και απώλειες εσόδων λόγω του ότι δε μπορείς να εργαστείς σε περίπτωση καρκίνου.

-Πως αντέδρασε η ασφαλιστική;

Αφού έχω στείλει ολα τα χαρτιά και την έκθεση της ογκολόγου με τις οδηγίες της αμερικανικής καρκινικης εταιρείας και ενώ εχω ξεκινήσει ακτινοθεραπείες, δέχομαι την πρώτη αρνητική απάντηση μη καταβολής του επιδόματος πατώντας στη λέξη in situ, που η εταιρεία το βάζει ως εξαίρεση. Μου ζητάει η ασφαλίστρια συμπληρωματικά έκθεση της ογκολόγου και της χειρουργου, όπου και οι δυο εξηγούν πως ένας καρκίνος μαστού in situ εξελίσσεται σε διηθητικός ακριβώς γι αυτό το λόγο ακολουθείται το πρωτόκολλο ακτινοθεραπειών και φαρμακευτικής αγωγής. Καταθέτω και αυτα και δέχομαι δεύτερη αρνητική απάντηση με εξήγηση ξανά πως αποτελεί εξαίρεση το in situ.

-Τι κάνατε μετά;

Πρέπει να ομολογήσω πως έχω πιεστεί πολυ ψυχολογικά, γιατί σε μια δύσκολη στιγμή η ασφαλιστική παίζει με τις λέξεις και οχι με την μονάδα που λέγεται άνθρωπος. Εχω βρεθεί να χρωστάω στο νοσοκομείο 4000 ευρώ. Και αναρωτιέμαι η κυρία που υπογράφει την αρνητική απάντηση για την ενεργοποίηση χορήγησης του επιδόματος διάβασε προσεκτικά τις εκθέσεις των γιατρών ή λειτούργησε ως γραφειοκράτης που περιορίζει τις δαπάνες της εταιρείας. Εχει σημασία για τον άνθρωπο/πελάτη να ασχολούνται ουσιαστικά και οχι τυπικά. Ποτε θα το πάρω το επίδομα που δικαιούμαι? Υπάρχουν in situ που δε χρειάζονται άλλη αγωγή, αφού χειρουργηθούν. Αν ήμουν αυτή η περίπτωση δε θα διεκδικούσα κανένα ειδικό επίδομα καρκίνου. Είναι πραγματικά ψυχοφθόρο για 45 μέρες να είσαι εκτός δουλειάς λόγω ακτινοθεραπειών, σημερα να ειμαι με φαρμακευτική αγωγή και να προσπαθώ να σας πείσω αν ο καρκίνος μου ηταν λίγος ή πολύς…

Αστείο…ψυχοφθόρο,λυπηρό…. Και ολα αυτα αν λάβουμε υπόψη πως κερδίζοντας τη μάχη κατα του καρκίνου σε αυτο το στάδιο στην ουσία η εταιρεία ειναι κερδισμένη για μελλοντικές δαπάνες.

-Πως νιώθετε μετά από όλα αυτά;

Νιώθω πρώτα από όλα δυνατή μέσα απο τη δοκιμασία που πέρασα. Ευχαριστώ τις δυο γιατρούς κα Τσιώνου και κα Κατσώχη για τον επαγγελματισμό και την ευαισθησία τους. Λυπάμαι και νιώθω βαθιά προσβεβλημένη για την αντιμετώπιση από την ασφαλιστική. Ζήτησα από την ασφαλίστρια μου να κάνουμε μαζί μια συνάντηση με την κεντρική διοίκηση της εταιρείας και με παρέπεμψε σε ένα τηλεφωνικό κέντρο να απευθυνθώ μόνη μου. Μετά από όλα αυτά τα συμπεράσματα δικά σας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here