Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα, απειλεί σπίτια-Εντολή εκκένωσης σε δύο χωριά-Σε εξέλιξη άλλα 4 πύρινα μέτωπα σε Λέρο, Ηλεία, Αρκαδία, Ασπρόπυργο

ΦΩΤΟ: kerkyrasimera, e-leros

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κρητικά στην Κέρκυρα στο νότιο σημείο της απειλώντας σπίτια. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι στην Κέρκυρα. Θα διαθετούν δυο ΚΤΕΛ για να μετακινηθούν οι κάτοικοι των δυο χωριών.

Στη Λέρο η φωτιά καίει το ωραιότερο κομμάτι πρασίνου του νησιού. Σε εξέλιξη φωτιές σε Ηλεία, Αρκαδία, Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα, επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 3 PZL.Η φωτιά απειλεί κατοικημένη περιοχή. Οι εστίες είναι αρκετές ενώ η ένταση των ανέμων δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης σύμφωνα με το kerkyrasimera.

Ακόμη, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης, όπου έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη. Συνδράμουν δύο υδροφόρες της Περιφέρειας κι ένα μηχάνημα έργου.

Πυρκαγιά μαίνεται και σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Επί ποδός βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε έκταση στη Λέρο, στην περιοχή Λακκί. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν τρεις υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου, ενώ λουόμενοι έχουν εγκλωβιστεί σε παραλία, καθώς απαγορεύτηκε η πρόσβασή τους στον κεντρικό δρόμο, για λόγους ασφαλείας.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής. Στην περιοχή μετέβησαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, που την έθεσαν άμεσα υπό μερικό έλεγχο.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here