Με ειδική άδεια της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας έγινε ο Αδωνις νονός αν και απαγορεύονται οι βαπτίσεις-Αντιδράσεις στο διαδίκτυο

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για ακόμη μία φορά, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης βάφτισε ένα παιδάκι την Κυριακή αν και αυτό απαγορεύεται. Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος. μετά τον θόρυβο, ο πατέρας του παιδιού, είχε εξασφαλίσει προηγουμένως ειδική άδεια για..οικογενειακους λόγους, από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. 

Δεν γνωρίζουμε προφανώς τους λόγους για τους οποίους η Γ.Γ Π.Π και ο κ. Χαρδαλιάς, έδωσαν ειδική άδεια να τελεστεί το μυστήριο της βάπτισης. Καλό θα ήταν όμως να μας πουν πόσες άλες τέτοιες ειδικές άδειες εξαιρέσεων από τα μέτρα απαγόρευσης έχουν εκδοθεί και ποιούς αφορούν.

Συγκεκριμένα ο υπουργός γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι την Κυριακή 14 Μαρτίου βάπτισε ένα μικρό αγοράκι στο Ιερό Ναό Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ΦΕΚ 

Για να γίνει μάλιστα πιο κατανοητό το τι ισχύει με τις βαπτίσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς την ίδια μέρα σημείωνε στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων».

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Σημειώνεται εδώ πως στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές επικρατεί το απόλυτο επιτελικό χάος. Στην επίσημη κυβερνητική σελίδα για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανά περιφέρεια, αναγράφεται πως «σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων».

Ωστόσο ακριβώς παραπάνω σημειώνεται πως η «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, [διενεργείται] αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».

Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ό,τι αναγράφεται σε ΦΕΚ. Και το ΦΕΚ απαγορεύει την παρουσία προσώπων στις τελετές.

Η συνέχει απάντησης του κ. Γεωργιάδη μέσω τουίτερ ήταν η εξής:

Και συμπλήρωσε με ακόμη πιο προκλητικό τρόπο:

Οι απαντήσεις του αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο κοινωνικά δίκτυσα:

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here