Μαξίμου: Γκροτέσκο αλλά και επικίνδυνος ο κ. Μητσοτάκης-Υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές, προσβάλει θεσμούς & βουλευτές

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη για το τρόπο με τον οοίο ασκεί την αντιπολιτευτική του τακτική, εξαπολύει με ανακοίνωσή του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Οπως αναφέρει, είναι εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές με ένα ύφος και λεξιλόγιο που δείχνει ότι είναι γκροτέσκο αλλά και επικίνδυνος. Ο κ. Μητσοτάκης μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο προσβάλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει.

Είναι ο ίδιος που καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει επιδείξει αναμφισβήτητη θεσμική προσήλωση, καθ’όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, να αγνοήσει τις θέσεις τόσο του Προέδρου της Κυβέρνησης που απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής όσο και εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.

Είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού.

Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο.

Το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.

Αν ο ίδιος μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here