Μαξίμου: Είμαστε αποφασισμένοι να διώξουμε την Θάνου

Σε μια επίδειξη κυνισμού και αδιαφορίας προς τη νομιμότητα, η κυβέρνηση επιμένει μέχρι τέλους στη θέση της να αποπέμψει την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Β. Θάνου, παρά την θέση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής ότι η κίνησή της αυτή ίναι αντίθεση προς το νόμο και το δίκαιο της ΕΕ.

«Ο κ. Τσίπρας απελπισμένα προσπαθεί να κρατήσει στην καρέκλα της, την εκλεκτή του κυρία Θάνου. Τα ίδια τα λόγια της εκλεκτής του, όμως, του δίνουν την καλύτερη απάντηση», απαντούν κυβερνητικές πηγές σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  που ζητά να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη.

Παραθέτουν μάλιστα την εξής παλαιότερη δήλωση της Βασιλικής Θάνου: «Τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν επιτρέπεται μετά τη συνταξιοδότησή τους να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες, όπως π.χ. του προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ, διότι έτσι δημιουργείται και ευλόγως η πεποίθηση ότι υπήρχε «προϋπάρχουσα συναλλαγή»».

Και προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές: «Ας καταλάβει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την αμεροληψία και την πλήρη ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Και αυτό ακριβώς θα κάνει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου που καλούσε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέροντας πως το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής είναι ξεκάθαρο.

Αναλυτικά:

Το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια, καταρρίπτει όλα τα προσχήματα τα οποία επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να παύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας πως η επίμαχη τροπολογία αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να παύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν έχει άλλο σκοπό πέρα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που θίγονται από την έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές στη διανομή του Τύπου.

Βρέθηκαν τόσο μόνοι τόσο νωρίς. Ας αποσύρουν την τροπολογία όσο υπάρχει χρόνος. Δεν περιποιεί τιμή στη χώρα αυτός ο νομικός και θεσμικός διασυρμός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here