Μαρινάκης ο πολιτευόμενος-Σε ρόλο αρχηγού αντιπολίτευσης ο διωκόμενος επιχειρηματίας εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση

Ρόλο αρχηγού κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεκριμένα, ανέλαβε αυτοπροσώπως ο υπόδικος επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης.

Την ημέρα που έγινε γνωστή η οριστική και αμετάκλητη παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με μια αμιγώς πολιτική ομιλία, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «την πιο ανακόλουθη κυβέρνηση όλων των εποχών» και υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα «ακραία κυνικό σύστημα εξουσίας, το οποίο επιστρατεύει θεσμικά παράκεντρα και επίορκους κρατικούς λειτουργούς».

Η επίθεση του επιχειρηματία στην κυβέρνηση έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίας των υποψηφίων του συνδυασμού «Πειραιάς νικητής» του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος την ίδια στιγμή τόνιζε πως «στις δημοτικές εκλογές οι δημότες ψηφίζουν για δήμαρχο και όχι για τον επόμενο πρωθυπουργό».

«Δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα είχαμε τη συνδρομή του κεντρικού κράτους και ιδιαίτερα της παρούσας διακυβέρνησης, η οποία κλείνει συνέχεια τ’ αυτιά της σε υπαρκτά μεγάλα προβλήματα», υποστήριξε αρχικά ο Β. Μαρινάκης, για να «ξεσπαθώσει» στη συνέχεια, λέγοντας τα εξής:

  • Δεν περιμέναμε βεβαίως κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία της χώρας ως η πιο ανακόλουθη όλων των εποχών. Θα έσκιζαν τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο εξ αυτών.
  • Θα προστάτευαν τα σπίτια των Ελλήνων και τελικά τα βγάζουν καθημερινά στον πλειστηριασμό.
  • Θα υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των πολιτών και είδαμε να ρίχνουν χημικά σε οικογένειες και μικρά παιδιά που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας μας.
  • Θα έφερναν διαφάνεια στον δημόσιο βίο και τελικά ξεπούλησαν την περιουσία της χώρας για 100 χρόνια, ενώ με τη βοήθεια πρόθυμων κρατικών λειτουργών, καταργούν κάθε έννοια Συνταγματικότητας και διάκρισης των εξουσιών.

Αναφορικά με τις υποθέσεις στις οποίες είναι εμπλεκόμενος, ο Β. Μαρινάκης έκανε λόγο για «πόλεμο» εναντίον και διέψευσε κάθε ανάμιξή του σε υποθέσεις διαπλοκής, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος, τελικά, θα δικαιωθεί πανηγυρικά.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία του:

  • Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ το μέγεθος του πολέμου που θα ξεκινούσε στο πρόσωπό μου.
  • Δεν έχω ούτε μια δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο, ούτε σκοπεύω να αποκτήσω… Διαπλοκή είναι να δημιουργείς τις συνθήκες για να παίρνεις δουλειές από το Δημόσιο. Διαπλοκή είναι να μην υπάρχουν στεγανά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που προσδοκούν το ίδιον όφελος.
  • Πραγματικά, δεν  περίμενα ποτέ ότι η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο και την πατρίδα μου χωρίς να περιμένω τίποτα και από κανέναν, θα αποτελούσε αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο ενός ακραία κυνικού συστήματος εξουσίας, το οποίο επιστρατεύει θεσμικά παράκεντρα και επίορκους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρώντας να καταστήσει εργαλείο λάσπης την ίδια την δικαστική εξουσία, για να σπιλώσει όσους δεν υποκύπτουν στις διαταγές του.
  • Ο άνθρωπος αντέχει. Ιδιαίτερα όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όπως εγώ που ουδεμία σχέση είχα ή θα μπορούσα να έχω με  στημένες κατηγορίες. Έχω μάθει να κάνω υπομονή και στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here