Μακρόν σε Τσίπρα: Ο ελληνικός λαός κατέβαλε μεγάλες θυσίες-Να μιλήσουμε επιτέλους για το πως θα βγούμε από τη κρίση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Στις μεγάλες θυσίες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν, κατά τη σύντομη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες. Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι έφτασε η ώρα να συζητήσουμε για το πως θα βγούμε από τη κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που τον υποδέχθηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, και αφού είχε κατέβει από τις σκάλες, εξέφρασε τη λύπη του και τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο πρόεδρο για τα θύματα του τυφώνα Ίρμα (που έπληξε τις Γαλλικές Αντίλλες), είπε -μεταξύ άλλων- απευθυνόμενος στον Εμμανουέλ Μακρόν ότι «είναι σημαντική ευκαιρία να συνομιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα δήλωσε πως «στην Πνύκα θα διατυπώσουμε το όραμά μας για να γίνει η Ευρώπη πιο ελκυστική».

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για την ελπίδα του ότι μέσω συνεργασίας θα κάνουν την Ευρώπη πιο ελκυστική. «Στην Πνύκα θα διατυπώσουμε το όραμά μας για να γίνει η Ευρώπη πιο ελκυστική στους νέους», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η σημερινή επίσκεψή σου μπορεί να είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις αλλά και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη οριστικά από την κρίση». Πρόσθεσε επίσης ότι η ελληνική κρίση είναι και ευρωπαϊκή, άρα το τέλος της κρίσης για την Ελλάδα θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και για την Ευρώπη.

Μακρόν: Ο ελληνικός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για έξοδο από την κρίση

Ο  Εμμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε μιλώντας για την καταστροφή που γνωρίζει η χώρα του από τον τυφώνα Ιρμα, με πολλά θύματα στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου στην Καρϊβική.

«Όλη η κυβέρνηση και εγώ ο ίδιος κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα πάω μόλις βελτιωθούν οι κλιματικές συνθήκες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή που είναι η αιτία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν.
Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση – και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα- για την πρόσκληση. «Προσβλέπω στις επαφές και συζητήσεις. Πρέπει να μιλήσουμε, επιτέλους και για το μέλλον και πώς θα βγούμε όλοι από την κρίση» ανέφερε ο κ. Μακρόν, και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι στην Ελλάδα».
Παράλληλα, ο κ. Μακρόν τόνισε ότι ο ελληνικός λαός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για έξοδο από την κρίση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here