Λέσβος: 9.000 πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ, 213 θετικοί στον κορωνοϊό-ΟΗΕ: Δομή στέγασης έκτακτης ανάγκης οι σκηνές

Για δομή στέγασης έκτακτης ανάγκης μιλάει για το κέντρο που δημιουργήθηκε στον Καρά Τεπέ για τη στέγαση των προσφύγων μιλάει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τονίζοντας πως «ό,τι θεωρείται επαρκές από πλευράς στέγασης και υπηρεσιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δε σημαίνει ότι είναι κατάλληλο μακροπρόθεσμα». 

Και προσθέτει ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η μελλοντική χρήση της συγκεκριμένης δομής.

Όσον αφορά τις συλλήψεις μεταξύ των προσφύγων ως υπόπτων για τον εμπρησμό στη Μόρια, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τονίζει ότι πρέπει «να αποφεύγονται οι εικασίες και να αφήσουμε να ακολουθηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες. Δεν είναι δίκαιο να στιγματίζονται ολόκληρες κοινότητες και ομάδες εξαιτίας των φερόμενων προσωπικών πράξεων ορισμένων ατόμων. Ελπίζουμε ότι η νομική διαδικασία θα συμβάλει στην εξακρίβωση των συνθηκών που αφορούν το συγκεκριμένο συμβάν».

9.000 πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ολοκληρώνεται η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον Καρά Τεπέ και μέχρι το πρωί του Σαββάτου στη νέα δομή μπήκαν 9.000 άτομα που στο σύνολο τους έχουν ταυτοποιηθεί και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους.

Επίσης, έπειτα από τους ελέγχους για κορονοϊό, έχουν εντοπιστεί 213 θετικοί πρόσφυγες και έχουν μπει σε απομόνωση σε ξεχωριστό τμήμα της νέας δομής.

Όπως ανακοινώθηκε, τη αναμένεται να λειτουργήσει και το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής που παρέμειναν κλειστές από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here