Λέρος: Γονείς φέρονται ότι βίαζαν επί 3 χρόνια τα 3 παιδιά τους

Mια απίστευτη καταγγελία αναστάτωσε τη μικρή κοινωνία της Λέρου. Σύμφωνα με αυτή, ένα ζευγάρι φέρεται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα δύο ανήλικα και το ένα ενήλικο παιδί τους.

Την καταγγελία έκανε συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας και σύμφωνα με αυτή τόσο ο 52χρονος πατέρας, όσο και η 45χρονη μητέρα βίαζαν κατά συρροή τα τρία παιδιά τους, την τελευταία τριετία.

Άμεσα στο πλαίσιο των ερευνών της καταγγελίας συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος, ενώ τα παιδιά εξετάζει ιατροδικαστής για να διαπιστώσει εάν ευσταθούν ή όχι οι καταγγελίες.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μόνο οργή προκαλεί η ανάγνωση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. Όχι μόνο γιατί αναδεικνύει μια ακόμη κακοποίηση ανηλίκων από τους γονείς τους, αλλά κυρίως γιατί είναι χαρακτηριστικό της εγκληματικής αδιαφορίας της πολιτισμένης κοινωνίας μας απέναντι στο πιο αδύναμο σύνολό της, τα παιδιά. Η αδιαφορία βέβαια αγκίζει τα όρια των σοβαρων ηθικών, αλλά και νομικών ευθυνών, για τους επαγγελματίες που εμπλέκονται, όπως είναι οι εργαζόμενοι στις δομές κοινωνικής πρόνοιας που παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο παιδί για ένα χρόνο, αλλά και ο τοπικος άρχοντας που, σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε απαθέστατα ότι ο συγκεκριμένος πατέρας είχε και παλαιότερα απασχολήσει τις αρχές γιατί έδερνε το μεγαλύτερο παιδί του. Είναι δηλαδή φυσιολογικό να δέρνει ένας πατέρα τα παιδιά του, αλλά αποτρόπαιο να τα βιάζει. Δηλαδή η χειροδικία δεν είναι άσκηση βίας. Η υποκρισία της πολιτισμένης κοινωνίας μας σε όλο της το μεγαλείο. Αν λειτουργεί η δικαιοσύνη θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντώς υπευθύνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here