Λαγκάρντ: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους-Βέβαιος για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup ο Σόιμπλε

Με δυσκολίες, προβλήματα και ενστάσεις ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Μπάρι, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G-7, η άτυπη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο των εργασιών των G7, διατύπωσε σειρά ενστάσεων για την προσέγγιση των Ευρωπαίων στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Παρότι διαβεβαίωσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται για το πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η ίδια παραδέχθηκε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια»

«Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θεωρείται απολύτως αναγκαία» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίσθηκε περισσότερο αισιόδοξος και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί μία πολιτική συμφωνία στο Eurogorup  της 22ης Μαΐου.

«Εργαζόμαστε πάνω σε ό,τι συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016. Αυτή είναι η βάση, πάνω στην οποία δουλεύουμε» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Είμαι ακόμη αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μία λύση, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, στο Eurogroup της 22ης Μαΐου» κατέληξε στο ίδιο πλαίσιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here