Μικροπολιτική ΝΔ για τα ελληνοτουρκικά-Αδ. Γεωργιάδης: Είναι ντροπή ένας πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους θέματα για λόγους προεκλογικούς!

Κρίση πανικού και μικροπολιτικής ανευθυνότητας επικρατεί από χθες στη ΝΔ με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη κυπριακή ΑΟΖ. Μετά από μι αρχική αμηχανία και δηλώσεις περί εθνικής ομοψυχίας, το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ αποφάσισε να αλλάξει στάση και αντι να οικοδομεί ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, αποφάσισε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εγκαλώντας για ανεύθυνη δραματοποίηση του θέματος!!!

Είναι προφανές ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες, διαβάζουν τις εξελίξεις και τις προθέσεις της Τουρκίας σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων με μικροπολιτικά γυαλιά. Και γιαυτό επιχειρούν να υποβαθμίζουν το θέμα, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν χρειαζόταν να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός γιατί έτσι τρομάζει τους πολίτες!!!

Και επικαλούνται το γεγονός ότι δεν έγινε κανένα συμβούλιο αρχηγών στη Κύπρο ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός, συγκάλεσε παραμονές του Αγ. Πνεύματος το ΚΥΣΕΑ!

Δηλαδή κατά την άποψή τους θα έπρεπε να περιμένουμε αμέριμνοι, πρώτα να γίνει η γεώτρηση και η κατάφωρη παραβίαση και μετά να αντιδράσουμε.

Δηλαδή, κατά τη ΝΔ, τον Κυρ. Μητσοτάκη , τον Αδ. Γεωργιάδη και άλλους, είναι περιττή και επικίνδυνη η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε εν εξελίξει παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρο από την Τουρκία, σήμερα συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ ενώ έρχεται και η σύνοδος κορυφής. Οποία ανευθυνότητας και μικροπολιτική προσέγγιση.

Η αντίληψή τους είναι οτι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θέμα, υπερβάλλοντας και δραματοποιώντας του. Δηλαδή δεν υφίσταται κάποιο σοβαρό θέμα αλλά η κυβέρνηση επιχειρεί απλά να το εκμεταλλευτεί για δημιουργήσει απλά πολιτικό πρόβλημα στη προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Οποία διαστροφή.

Το μέγεθος της αντιφατικής πολιτικής της ηγεσίας της ΝΔ,είναι ότι ο αρχηγός της, ενώ αναγνωρίζει την κρισιμότητα της κατάστασης, σπεύδει να προσθέσει ότι αυτή δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της!!!

Θέση που αγγίζει τα όρια του εθνικού κι πολιτικού αμοραλισμού και που έχει μοναδικό γνώμονα τα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ!!!

Αυτός ο άνθρωπος, ο Κυρ. Μητσοτάκης, θέλει κατά τα άλλα, να ηγηθεί της χώρας εκφράζοντας και προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα!!

Τι είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Για του λόγου το αληθές, μπορείται να διαβάσετε τι ισχυρίζεται τόσο ο Κυο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης:

«Είναι απολύτως προφανές ότι αυτό που έγινε χθες, έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής τακτικής του κ. Τσίπρα. Και είναι ντροπή ένας πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους θέματα για λόγους προεκλογικούς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο onetv για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το απόγευμα της Κυριακής, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Όταν διάβασα σήμερα στο twitter και στο facebook δεκάδες μηνύματα, θα αναβληθούν οι εκλογές, πάμε για πόλεμο με την Τουρκία, μου ερχόταν να πετάξω το κινητό και να το σπάσω κάτω. Όταν βλέπει ο λαός να κάνεις έκτακτο ΚΥΣΕΑ παραμονή του Αγίου Πνεύματος δεν τον καθησυχάζεις. Δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους θέματα να τα χειρίζεται κάποιος με ανευθυνότητα γιατί έχει το μυαλό του στην κάλπη της 7ης Ιουλίου. Δείτε τη διαφορά. Μιλάμε για ενδεχόμενη γεώτρηση των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Έγινε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο; Όχι. Οι Κύπριοι γιατί κράτησαν τόσο χαμηλούς τόνους και δεν έκαναν τίποτα το δραματικό; Γιατί το συμφέρον του ελληνισμού είναι οι χαμηλοί τόνοι. Ο έχων διεθνείς συμμαχίες και το Διεθνές Δίκαιο μαζί του, δεν χρειάζεται να κάνει κινήσεις πανικού. Παραμένει ψύχραιμος».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν δικαιώματα τα οποία απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Και συμπλήρωσε: «Οι διεθνείς συμμαχίες που έχει η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρές, όπως σωστά είπε ο κ. Τσίπρας. Είμαι ευτυχής που δεν διέρρηξε αυτές τις ισχυρές συμμαχίες ως πρωθυπουργός παρότι ως αντιπολίτευση έκανε μεγάλη κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά όταν τις έχτιζε. Αναφέρομαι στη συμφωνία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Είναι από τα λίγα καλά που έκανε, ότι δεν χάλασε κάτι που είχε χτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Και βεβαίως αυτή τη πολύ μεγάλη φιλοαμερικανική στροφή που έχει κάνει. ‘Αρα, ένα το κρατούμενο, η ΝΔ έχει στείλει ένα μήνυμα πάρα πολύ καθαρό στην Τουρκία. Είμαστε ενωμένοι, δεν φοβόμαστε, είμαστε ψύχραιμοι, το Διεθνές Δίκαιο είναι μαζί μας, έχουμε συμμάχους, προχωράμε. Από αυτό μέχρι να πειστώ ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διακόψει την περιοδεία του στην Κω και τη Νίσυρο την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, να γυρίσει στην Αθήνα, να συγκαλέσει έκτακτο ΚΥΣΕΑ, να μιλάει όλη Ελλάδα 4-5 ώρες γιατί γίνεται αυτό το ΚΥΣΕΑ, με σκοπό να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, με συγχωρείτε αλλά ακόμα και ο Τσίπρας θα καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι το ακριβώς ανάποδο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here